Viber също започва да кодира комуникацията

След като чат приложението WhatsApp приложи кодиране на комуникацията между потребителите от край до край в своята платформа, друга голяма компания също се присъединява към вълната от приложения, които засилват сигурността, пише profit.bg. 
 
Viber, която има над 711 милиона потребители, вече също предлага кодиране на комуникацията от край до край между клиентите за всички съобщения и обажданията в платформата, в това число груповите чатове, както и начин да "скриете" чатовете в акаунта си. 
 
Компанията, която е основана в Израел и бе придобита от японската Rakuten през 2014, твърди, че новите услуги ще бъдат пуснати в световен мащаб в идните седмици. Новите мерки за сигурност ще са валидни за Android, iOS, PCs и компютри Mac, като кодирането ще бъде част от най-новия ъпдейт (6.0) на приложението. Днес почти всяка чат услуга кодира съобщенията, но по-сериозните мерки за сигурност, като криптирането от край до край, означават, че доставчиците на услугата не могат да получат достъп до съобщението на никакъв етап от изпращането до получаването му. 
 
Кодирането във Viber ще бъде с различни степени на сигурност, казват от компанията, които ще се показват под формата на оцветено в различни цветове катинарче в дясната страна на екрана.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023


flash