Технологии

Ето по колко ще плащаме на Facebook и Instagram за версии без реклами

01.11.2023 09:27

Сигурно на много хора им е писнало от постоянното появяване на реклами в социалните мрежи. Както бяхме предупредили, Facebook и Instagram ще предложат решение, но платено. От 1 ноември всички потребители на двете платформи... прочети още »

Феновете са нетърпеливи да ги видят: Ето кои са новите функции в YouTube

20.10.2023 13:30

"Харесай този клип и се абонирай за канала ми!" – може би най-разпространеното изречение в YouTube, което чуваме на финала на почти всяко видео в платформата, е на път да се превърне в още по-голям хит. А ето... прочети още »

Ще ни искат по 10 евро на месец за Фейсбук, 13 ако добавим и Инстаграм

03.10.2023 16:22

Технологичната корпорация Meta, която е собственик на Фейсбук и Инстаграм, проучва възможностите за въвеждане на абонамент за двете социалните мрежи за потребителите си в Европа.   Обсъждат се различни абонаментни... прочети още »

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023 17:00

Meta, компанията зад Facebook, въвежда важна промяна в социалната мрежа. Потребителите ще могат да създават множество лични профили, всеки със собствена уникална емисия с подходящо съдържание, и да превключват лесно между... прочети още »

Изкуственият интелект не може да се мери по творчески капацитет с модните дизайнери

19.09.2023 15:47

Изкуственият интелект също трансформира света на модата, но според ръководителя на новаторски проект тази бързо развиваща се технология не може да замени креативността на дизайнерите, предаде БТА.   Калвин Уанг е... прочети още »

Съществуването на Twitter приключи - заменя я Х

25.07.2023 09:05

Социалната мрежа Twitter вече е с ново лого. Емблематичната синя птица се превърна на черна буква "Х" на бял фон. Собственикът на Twitter Илон Мъск публикува на страницата си снимка на централата на компанията с... прочети още »

Meta излиза с приложение-конкурент на Twitter

04.07.2023 15:36

Очаква се компанията на Марк Зукърбърг - Meta, да пусне свой собствен конкурент на Twitter.   Този ход може застраши платформата на милиардера Илон Мъск, която се сблъсква с негативна реакция от страна на... прочети още »

Стартира първият в България професионален курс за специалисти за музикалната индустрия

07.06.2023 12:33

Българска асоциация на музикалните продуценти /БАМП/, с партньорството на Института за интелектуална собственост и технологичен трансфер /ИИСТТ/ към УНСС, стартира първия в България професионален курс за обучение на... прочети още »

Създателите на ИИ: Това е заплаха, сравнима с пандемия и ядрена война

06.06.2023 15:03

Шефовете на водещи разработчици на изкуствен интелект, вкл. OpenAI, Google DeepMind, Anthropic и други AI лаборатории предупредиха, че технологиите, върху които работят, могат да застрашат съществуването на човечеството и... прочети още »flash