Samsung смени дизайнер, Galaxy S5 приличал на лейкопласт

Samsung смени главния си дизайнер на смартфони след масовите критики към последния им модел - Galaxy S5. Въпреки че е лидер в продажбите в глобален мащаб, гигантът отнася доста ниски оценки за новите си продукти, пише infobulgaria. Скучният и повтарящ се дизайн, липса на развитие и в нискобюджетните, и в скъпите смартфони - това са най-големите оплаквания от феновете на марката.  
 
Шефът на дизайнерския отдел на Samsung Чанг Донг-хуун подаде оставката след слабия старт на Galaxy S5 на пазара. Идеята на Донг-хуун за точиците по гърба на смартфона не само не беше посрещната като новаторска, но и Wall Street Journal оприличи решението на лейкопласт. Чанг Донг-хуун ще продължи да работи за Samsung, но на друга позиция.
 
Освен вида на джаджата потребителите критикуват и здравината на корпуса. Тестове за счупване и надраскване  показват, че дългоочакваният Galaxy S5 е доста лесен за повреждане, особено задния панел. 
 
Samsung имат доста "дизайнерски" проблеми в последните години. Безкрайните им патентни войни с Apple започнаха именно заради визията на смартфоните  и таблетите им. Прословутите заоблени ръбчета, които може да видим както в iPhone и iPad, така и в Galaxy Tab и други мoдели на Samsung, станаха причина за серия от съдебни спорове межу двете компании. Apple настоятелно обвиниха корейците в кражба на дизайна на ъгълчетата, но те не им останаха длъжни. В края на миналата година повече от 30 камиона пълни с 5-центови монети пристигнаха в главния щаб на на Apple в Калифорния, с които Samsung платиха глобата от 1 милион долара, наложена им заради изкопиран дизайн. 
 
Американците не пропуснаха да си направят шега с корейските им конкуренти в Деня на Земята. Те отпечатаха огромно количество листовки с посланието "Има идеи, които искаме всички да копират" на фона на огромен фотоволтаичен парк. Американската компания бе класирана на първо място в класацията на Greenpeace за екологично и рационално използване на електрическата енергия. Фенове на марката коментират, че зад еко посланието се крие тънък намек към дизайнерите на Samsung. 

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023


flash