7 начина да преборим зимната депресия

Температурите са ниски, стъмва се още следобяд, а това много често води до понижаване на хормоните на щастието в организма ни. Следваща спирка: зимната депресия. Има ли начин да се преборим? Разбира се, и начините са доста повече от един, пише woman.bg. 
 
Ново хоби 
Замислете се: какво ви се прави, а никога не сте имали смелостта и/или времето да опитате? Да, можете да направите нещо лудо: неочаквана кратка екскурзия за уикенда в приятна компания или сами, адреналиново преживяване (делтаплан, парашут, бънджи...), курс по нещо (чужд език, градинарство, икебана), спорт (джогинг, гимнастика, фитнес, йога), или каквото друго новичко ви хрумне. 
 
Нова връзка 
Имате връзка, но тя не ви удовлетворява? Трябва ви нова връзка. Нямате връзка и това пък съвсем не ви удовлетворява? Трябва ви нова връзка. Чаровният колега ви гледа палаво? Да, познахте... Рядко една връзка може да е отговор на проблемите ви, но може да се окаже, че точно този елемент от живота ви може да постави черта върху минуса и да го превърне в плюс. 
 
Нова работа 
Истината е, че ако сте с нормално работно време, прекарвате повече часове в работна среда и с колегите си, а не с близките и любимите си хора. Което означава, че трябва наистина да харесвате естеството на работата и хората, с които я вършите. Ето защо понякога е наложително да променим работната си среда, а така съвсем логично - и голяма част от живота и ежедневието си. 
 
Нов дом 
Ако живеете под наем, смяната на обстановката е възможна и дори доста лесна. Нищо не ви пречи да се огледате за по-удобно като местоположение и интериор апартамент, студио или каквото там си търсите, още повече ако живеете сами - така не се налага да се съобразявате с чужди вкусове и предпочитания. А знаем, че домът може да не е нашата крепост, но почти винаги е мястото, където трябва да се чувстваме уютно и спокойно. А няма как да сме депресирани, ако наистина се чувстваме добре на конкретно място. 
 
Нова вещ 
Общо взето, каквото се сетите от вещния свят. Може да звучим малко като материалистки, но знаете колко освежаващо може да ви подейства една мъничка промяна, която все пак има способността да усмихне деня ви. Дори шансът да е малък, си заслужава, нали? 
 
Ново приятелство 
Доказано е, че след навършването на 30 години на всекиго е значително по-трудно да завързва нови приятелства. Това обаче зависи само от нас - ако сме по-комуникативни на приятелски събирания, винаги може да се окаже, че следващата ни най-добра приятелка всъщност е съвсем близо и може много да ни помогне. 
 
Ново любимо...
...кафе, коктейл, торта, пица, салата, парфюм, прическа... Всяко детайлче може да се окаже един плюс в иначе хладното ви и студено ежедневие, а това всъщност е малка, но значима крачка в борбата с депресията. 

Свързани новини

Опасност не за подценяване!

17.11.2022

Как да се преборим с есенната депресия

14.11.2022

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

25.07.2022

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022

10 начина да се преборим със стреса

24.02.2022


flash