По-малко от 72 часа остават до петия Wings for Life World Run

Петото в света и второ поредно в България издание на Wings for Life World Run предстои на 6 май. Тази година бягането в подкрепа на медицински изследвания и клинични проучвания срещу гръбначните травми ще завладее стотици градове по света, сред които и София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. 
 
У нас отбелязваме своеобразен личен рекорд с цели пет организирани бягания в пет различни града. Всички те започват по едно и също време - 14:00 ч., и имат една цел: да окажат подкрепа на хората с гръбначни травми. Събитията в България очакват всеки, който иска да премери сили срещу виртуалния финал, в приложението Wings for Life World Run App и да запише името и резултата си в световната ранглиста на всички бягали за Wings for Life World Run. 
 
Вложените в бягането усилия ще бъдат възнаградени подобаващо. След обработване на резултатите на всички бягали по целия свят ще бъдат обявени двама глобални победители - един мъж и една жена. Те са участниците, изминали най-дълго разстояние преди виртуалната кола в приложението да ги застигне. Наградата е специално пътуване до Австрия, в което те ще срещнат инициаторите на Wings for Life World Run и ще се насладят на цял уикенд, изпълнен с вълнуващи активности. 
 
Вече е сигурно, че на 6 май 2018 броят на бягалите за Wings for Life World Run ще нарасне до 500 000 или повече, като името на 500-хилядния участник ще бъде обявено в деня на събитието и има всички шансове той да бъде от България. 
 
Още интересни факти съпътстват петото издание на глобалното събитие:
- През първите четири издания на глобалното събитие общо са изминати 4 276 640 км - еквивалентни на повече от пет пътувания до Луната и обратно. 
- Повече хора, отколкото населенията на Исландия, Гренландия и Лихтенщайн взети заедно са били регистрирани за бягането през четирите издания. 441 021 са бягали за тези, които не могат между 2014 и 2017 г.
- Най-възрастният участник, записал се за Wings for Life World Run 2018, е 87-годишната Джозефин Бергер, която ще бяга във Виена, Австрия.
- В България каузата подкрепят актьорите Деян Донков, Владимир Карамазов, Юлиян Вергов, Антоний Аргиров, Невена Бозукова, Снежана Макавеева, Стефан А. Щерев; певицата Белослава, спортистите Весо Овчаров, Краси Георгиев, Шабан Мустафа, Илиян Лазаров, Йордан Анчев, Павел Лефтеров, параолимпиецът Георги Киряков, Владимир Гюров и Евгения Кусева.

Свързани новини

Байк и рън за Чепън 2018: рекапитулация

23.04.2019

Осмият Байк и рън за Чепън е тази събота

16.04.2019

8 начина да спазите диетата си в офиса

21.03.2019

5 знака, че тялото се нуждае от витамини

13.03.2019

Спим най-добре във вторник вечерта

12.03.2019

Коментари


flash