5 чести грешки, които допускаме във фитнеса

В днешно време все повече дами се ориентират към фитнеса, за да поддържат добра фигура, пише woman.hotnews.bg. Често допускат обаче някои грешки в залата, които понякога могат да лишат от смисъл усилията им. Ето кои са най-често срещаните грешки, които трябва да избягваме, за да бъдат пълноценни тренировките ни. 
 
Неподходящо облекло 
Още преди да сте потеглили към залата, е добре да сте подбрали подходящ екип. Една от грубите грешки, които дамите допускат, е да пренебрегват спортния сутиен, а той е важен, защото осигурява удобство и предотвратява бързото изпотяване. Освен това е най-добре да заместите широкия анцуг с клин. Тренировките с него са по-ефективни, тъй като ви кара да се изпотите повече и съответно да горите повече калории. 
 
Липсата на вода и прекаляването с водата 
Никога не пренебрегвайте водата по време на тренировка. Добре е между упражненията да приемате течности на малки глътки и дори да изпитвате силна жажда, да не прекалявате, защото по този начин може да си предизвикате дискомфорт. 
 
Големи паузи между упражненията 
Хубаво е времето за фитнес да бъде използвано пълноценно, без телефонни разговори с приятелки или чат. Ако почивате твърде дълго по време на тренировка, губите инерция и не натоварвате тялото си достатъчно. 
 
Претоварване 
Типично за дамите, които попадат за пръв път във фитнеса и изпитват силно желание да влязат във форма и то веднага. Дами, въоръжете се с търпение, единственото, което ще постигнете, ако се претоварвате, са контузии и неприятни усещания. Красивото тяло е резултат от постоянство и здравословен начин на живот, не от временни драстични мерки. 
 
Липсата на треньор 
Основната грешка, която трябва да избегнете, е да тренирате, без да сте достатъчно информирани. Единствено специалистът ще ви насочи към правилния режим и упражнения, съобразени с индивидуалните ви нужди. В противен случай рискувате да загубите ценно време и усилия.  

Свързани новини

Опасност не за подценяване!

17.11.2022

Как да се преборим с есенната депресия

14.11.2022

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

25.07.2022

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022

10 начина да се преборим със стреса

24.02.2022


flash