Гледането на телевизия помага в борбата срещу грипа

Иначе осъдителният от здравните експерти навик да седите пред екрана може да се окаже неочаквано полезен. Прости мерки като гледането на телевизия може да ви помогнат да се излекувате от грип, показва ново изследване, цитирано от бгнес.
 
Ваксинациите и медикаментите осигуряват ефективна форма на отговор срещу огнището на болестта. Но учени от университетите на Калифорния, Аризона, Джорджия и Йейл установиха, че нефармацефтивните мерки могат да се окажат дори по-ефективни. Според тях избягването на социални дейности и срещи на обществени места може да помогне да спрете разпространението на инфекциозни болести.
 
За това, според авторите на изследването, грипните ваканции, затварянето на университетите и избягването на публични събития стават все по-често срещан метод за борба с вирусите, особено в това време от годината.
 
Изследователите създали нов модел за борба с болестите, включващ поведенческата реакция на хората. Според тях важно условие за справяне с грипни епидемии е осъзнаването на хората, че трябва да се дистанцират един от друг. 

Свързани новини

Опасност не за подценяване!

17.11.2022

Как да се преборим с есенната депресия

14.11.2022

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

25.07.2022

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022

10 начина да се преборим със стреса

24.02.2022


flash