5 забавни начина да дочакате полета си

Чакането на летището никога не е толкова забавно, колкото някои хора смятат. Реалността обаче показва, че наистина може да прекарате страхотно, чакайки полета си. Ако често пътувате, значи често се сблъсквате със закъснения на полети, особено през зимата. Но това не е основание да се чувствате стресирани и отегчени. Когато се забавлявате, времето просто лети. Затова хвърлете поглед върху списъка от 5 предложения на profit.bg, които можете да правите на летището, докато чакате, и да се почувствате удовлетворени от обстоятелствата. 
 
1. Свършете най-наложителните дела 
Добре, току-що са обявили, че полетът ви е отложен. Не се паникьосвайте! Направете списък с нещата, които можете да свършите на летището. Използвайте лаптопа си и безжичната интернет връзка, за да проверявате и отговаряте на имейли, да приключите започнат проект или пък да започнете такъв. Вероятно ще направите няколко важни позвънявания и ще изпратите съобщения. Отмятането на важни задачи преди още да сте стъпили на борда на самолета ще ви изпълни с чувство за удовлетворение. 
 
2. Тренирайте ума си 
Нека да бъдем честни - кога беше последният път, когато тренирахте ума си? Мозъкът ви се нуждае от постоянна тренировка, но обикновено не си правим труда да го занимаваме с подобни игри. Помислите за обичайни занимания като решаването на кръстословица или пък судоку. А защо не някой пъзел? Или пък попитайте други чакащи пътници дали не биха пожелали да изиграете някоя игра на карти. Направете нещо, което да фокусира мозъка ви. Не е задължително да запращате отегчения си поглед към таблета. 
 
3. Завържете разговор 
Ако сте срамежливи по природа, това вероятно е най-трудният начин, по който можете да прекарате времето си на летището. Но, от друга страна, е много възнаграждаващ. Можете да завържете много познанства на летището. Вместо да поглеждате към часовника си на всяка минута, заговорете човек, който изглежда отегчен, но дружелюбен. Дори и да не го видите отново, е достатъчно вълнуващо да го опознаете. Има големи шансове той да ви разкаже интересни неща за страната, в която живее, за града и културата, за семейството и работата си. Или пък за други туристически преживявания. Започнете с класическата тема – за времето. Друг вариант за начало – задайте им въпрос за техния полет. Насладете се на приятен разговор и няма да забележите кога ще наближи времето за качване в самолета. 
 
4. Научете нов език 
Когато пътувате често, трябва винаги да сте готови да убиете известно време на летището. Един от най-добрите начини е като започнете да учите нов език. Не само тренирате ума си, но и прекарвате времето си продуктивно. Трето – ще подобрите професионалните си квалификации. Четенето на книга също е полезен начин, който кара времето да лети, но освен това понякога оказва приспиващ ефект. Научете нови думи и изрази, слушайте радио или гледайте филм без субтитри. 
 
5. Наблюдавайте хората 
Ако сте прекалено срамежливи, за да започнете разговор с непознат или просто в момента не ви се говори, пробвайте да наблюдавате хората. Летището е добро място, ако искате да видите различни хора от различни страни. Огледайте ги – вижте какви дрехи носят, как говорят, какви жестове използват – така времето лети! Изберете си няколко души и съчинете истории за тях. Например, откъде са, с какво се занимават и накъде отиват. Изключително забавно е да наблюдавате цяло семейство, чакащо на летището. Наблюдаването на хора е най-лесният начин да се разсеете и да се отпуснете.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash