Мат Лебланк към Матю Пери: "Разпери крилата си и лети, братко, най-накрая си свободен"

17 дни след смъртта на 54-годишния актьор Матю Пери, най-добрият му приятел и екранен съквартирант в "Приятели" - Мат Лебланк, намери сили да се сбогува лично. 

56-годишният актьор, изиграл харизматичния Джоуи Трибиани, написа в Инстаграм: "Матю, с натежало сърце ти казвам довиждане. Времето, което прекарахме заедно, честно казано е сред любимите моменти в моя живот. Беше чест да споделя сцената с теб и да те наричам свой приятел...Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб и никога няма да те забравя. Никога. Разпери крилата си и лети, братко, най-накрая си свободен. Много любов...И предполагам, че ще задържиш 20-те долара, които ми дължиш." 

Лебланк сподели и техни общи снимки от снимачната площадка на "Приятели".

 

 

Матю Пери, който играеше Чандлър Бинг в "Приятели" от 1994 до 2004 г., беше намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис в края на октомври, а новината за смъртта му потопи в скръб феновете и колегите му. Причината за смъртта на Пери предстои да бъде установена, след като станат готови резултатите от аутопсията и токсикологичните изследвания.

Матю Пери беше звездата на епохалната телевизионна комедия "Приятели", но зад кулисите животът му бе непрестанна борба с пристрастяването към наркотици и алкохол. Смъртта на актьора настъпи една година след публикуването на мемоарите му - "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". В книгата той описва десетилетната си борба с пристрастяването към болкоуспокояващи медикаменти и алкохол. Тогава той заяви, че е бил е трезвен от около 18 месеца.

Петимата актьори, участвали заедно с него в сериала - Дженифър Анистън, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк, Кортни Кокс и Лиса Кудроу, запазиха мълчание няколко дни, след което отдадоха почит със съвместно изявление, в което заявиха, че са "напълно опустошени от загубата".

Те присъстваха и на погребението на своя приятел на 3 ноември на гробището "Форест Лоун" в Холивуд, което е на по-малко от километър от студиото на "Уорнър брадърс", в което прекараха години, снимайки "Приятели".


Свързани новини

Джордж Клуни за Матю Пери

29.12.2023

Шокиращи разкрития за Матю Пери

22.12.2023

Какво показа аутопсията на Матю Пери?

18.12.2023

Зак Ефрон отдаде почит на Матю Пери

14.12.2023

В памет на Матю Пери

16.11.2023


flash