Търси в сайта...

Moreno разказва за любовта в черно и бяло

След като пусна в много цвят и ритъм летния хит "Има ли цветя" (със специалното участие на Любо Киров), Moreno сменя посоката. 
 
Новата му песен "На ръба на земята" е в баладично настроение, а клипът - изцяло в черно-бяла атмосфера. За оформянето на текста, изпълнителят отново работи със Siimbad, като дори признава, че неговата роля за създаването на песента не се свежда само до писането на думите.
 
"Първоначално се бях насочил към финализирането на друго парче", разказва Moreno, "но Siimbad беше този, който ме върна към актуалния проект. Решаващо беше и че идеята на песента съвпадна с определени моменти от личния ми живот, които са загатнати в текста." 
 
 
Вечната тема за любовта, за прибързано взетите решения или за тези, които бавно и трудно намират своя отговор, залягат в думите към песента. Типично за изпълнителя и този път Moreno създава не просто куплети, а цяла емоционална поема, която облича в музика. 
 
"Разбрах, че всеки, който чуе "На ръба на земята", я свързва със своя лична история и понякога сълзите са неизбежни", споделя Moreno. "Щастлив съм, че хората откриват частица от себе си в думите и че мелодията докосва сърцата им. Това означава, че песента е изиграла основната си роля - да накара слушателя да освободи чувствата си и да говори открито за тях. А кой няма нужда от това?!"  
 
Заради силния емоционален заряд на текста и музиката Moreno решава видеото към песента да е в симплистичен, черно-бял стил. Въпреки липсата на цветове, майсторството на режисьора Симеон Михалков влиза в действие и разказва една история с дръзки и неочаквани кадри, които разтърсват и провокират към размисъл. 
 
Moreno отправя лични и специални благодарности на хората, помогнали му "На ръба на земята" да живее в ефир. "Тази песен идва в труден за мен момент. Щастлив съм, че имам приятели, на които мога да се облегна… дори и да сме на ръба на земята."  

Свързани новини

Нов вариант на сингъла от 2001

16.06.2023

Морено с нова балада

11.01.2023

Moreno с ново парче

08.03.2022

Moreno влезе в музиката със "Свободен"

02.08.2021


flash