Петима души са арестувани за смъртта на актьора Матю Пери

Петима души са арестувани и обвинени за смъртта на актьора Матю Пери, съобщи полицията в Калифорния.

Сред обвиняемите са двама лекари и асистент на Пери, които били част от "широка криминална мрежа", която снабдявала актьора, както и други хора, с големи количества от отпусканото само срещу рецепта лекарство кетамин, заяви американският прокурор Мартин Естрада.

"Тези обвиняеми се възползвали от проблемите със зависимостта на г-н Пери, за да се обогатят", каза Естрада на пресконференция в Лос Анджелис.

Един от задържаните, Салвадор Пласенсия, лекар, известен като "д-р П", е написал съобщение с текст: "Чудя се колко ще плати този глупак".

Другите задържани са Джасвин Санга, известна като "Кралицата на кетамина", Кенет Ивамаса, личният асистент на Пери, Ерик Флеминг, познат на телевизионната звезда, и Марк Чавес, който също е лекар.

Асистентът на Матю Пери се е признал за виновен в заговор за разпространение на кетамин, свързан със смъртта на американския актьор. 59-годишният Кенет Ивамаса от Толука Лейк е признал, че "нееднократно е инжектирал Пери с кетамин без медицинска подготовка", включително че е направил множество инжекции на 28 октомври 2023 г. - деня, в който Пери почина, съобщи Министерството на правосъдието. Преди това той се е признал за виновен на 7 август "по една точка от обвинението в заговор за разпространение на кетамин, причиняващ смърт", съобщава ДПА.

Според съдебната експертиза смъртта на Пери е резултат от острите ефекти на кетамин, анестетик с психеделични свойства.

Полицията в Лос Анджелис обяви през май, че работи с федералните власти за разследване на източника на кетамина, който Пери е консумирал.

Ан Милграм от Агенцията за борба с наркотиците посочва, че Пери е потърсил лечение за депресия и тревожност в местна клиника, в резултат на което се е пристрастил  към интравенозен кетамин. Когато лекарите от клиниката са отказали да му увеличат дозата, той се е обърнал към безскрупулни лекари, които са видели в него начин да изкарат бързи пари.

Съдебният лекар отбеляза, че кетаминът в тялото на Пери "не може да е от тази инфузионна терапия", предвид краткия полуживот на химическото съединение. Нивата на кетамин в тялото на Пери са били високи - еквивалентни на количеството, използвано за обща анестезия по време на операция, посочи съдебния лекар.

Актьорът, известен с ролята си на Чандлър в сериала "Приятели", почина на 23 октомври 2023 г. от свръхдоза на 54-годишна възраст. Тялото му бе открито в джакузито в дома му в Лос Анджелис. 


Свързани новини

Убит ли е Матю Пери?

25.06.2024

Джордж Клуни за Матю Пери

29.12.2023

Шокиращи разкрития за Матю Пери

22.12.2023

Какво показа аутопсията на Матю Пери?

18.12.2023

Зак Ефрон отдаде почит на Матю Пери

14.12.2023


flash