Търси в сайта...

Adele не е фен на музикалния стрийминг

Adele, която не пусна своя нов и много успешен албум 25 в сайтовете за стрийминг, заяви, че тази техника за слушане на музика онлайн според нея прави музиката за еднократна употреба, пише bgnes.com. 
 
Британската певица заяви в интервю, че самата тя не слуша музика от стрийминг платформи /в които музиката се разпространява неограничено по заявка, без да е необходимо да се сваля на някакъв носител/. "За мен музиката трябва да е някакво истинско събитие", каза тя пред списание "Тайм", добавяйки, че би искала да почувства вълнението преди излизането на албума. Тя обясни, че предпочита да си сваля музика или да си купува дискове. "Знам, че стриймингът - това е бъдещето, но това не е единственият начин да се слуша музика", заяви Adele и добави, че според нея стриймингът е малко като музика за еднократна употреба. 
 
Adele отказа да пусне последния си албум в стрийминг платформата Spotify и заложи на продажбата на дискове и спечели. Нейният албум 25 бе продаден в 6 млн. екземпляра за 4 седмици, според оценка на "Нилсън Мюзик" от миналата седмица. Това прави 25 най-продаваният албум в САЩ от 2011, когато пак нейният албум 21 оглави класациите по продажби. 
 
Според шведското списание "Експресен", Adele получава по 7 долара за всеки продаден екземпляр от нейния албум, докато при всяко слушане на някое от парчетата в албума в Spotify би получавала по един цент.

Свързани новини

Но можеше да е и по-лошо, признава тя

03.11.2022

Адел пусна порция снимки с гаджето си

12.05.2022

Тотална доминация на Адел

02.03.2022

BRIT 2022: Победителите!

09.02.2022

Адел отново в родината

03.02.2022


flash