Тотална доминация на Адел на наградите BRIT

Певицата Адел грабна три награди, включително за най-добър албум на годината, на церемонията по връчването на британските музикални отличия BRIT.

Певицата бе отличена за четвъртия си студиен албум "30". Освен това тя спечели наградите за песен на годината с хита "Easy On Me" и за изпълнител на годината. 

Другата голяма британска поп звезда Ед Шийрън спечели един приз - за автор-композитор на годината, като той и Адел бяха основните претенденти на вечерта с по четири номинации. Wolf Alice получи наградата за британска група на годината. 

Младата американка Били Айлиш стана най-добър международен изпълнител, а най-добрата международна група е Silk Sonic. Оливия Родриго и песента й "Good 4 U" победиха в състезанието за песен на годината. 

Британката Дуа Липа бе отличена в категорията поп/R&B. Рапърката Little Simz бе обявена за най-добър нов артист, а в категорията хип-хоп отличието взе Dave. Британецът Сам Фендър спечели в категорията рок-алтърнатив изпълнител. Певицата Беки Хил получи статуетката в категорията денс.

На вчерашното издание в Лондон за пръв път нямаше отделни награди за мъже и жени. Половото разделение на категориите бе премахнато, за да бъдат отличавани артистите "само за работата и музиката си", обявиха по-рано организаторите.

"Разбирам защо смениха името на тази награда, но наистина ми харесва да бъда жена, изпълнителка, наистина", каза Адел пред пълната О2 Арена. 

Свързани новини

Коментар от фен ядоса Адел

05.06.2024

Лас Вегас ще трябва да почака Адел

29.02.2024

8 години по-късно...

02.02.2024

Адел призна за най-големия си страх

01.02.2024

Адел атакува ново поприще

27.11.2023


flash