Излезе песента на Адел към новия Бонд

Новата музикална тема към поредния филм от поредицата за световноизвестния измислен британския агент Джеймс Бонд - "007 Координати: Скайфол" (Skyfall) бе пубикувана официално в 00:07 ч. британско време (02:07 ч. българско) в сайта home.adele.tv. Както вече бе обявено, песента се казва Skyfall и е в изпълнение на 24-годишната носителката на "Грами" Адел.


Часът не бе избран случайно - излизането на песента към новата лента с агент 007 е точно седем минути след настъпването на деня, в който се навършват 50 години от премиерата на първия филм за Бонд "Доктор Но" на 5 октомври 1962 г, пише Dnevnik.bg

Това, че Адел ще изпълни песента към новия филм от поредицата за световноизвестния измислен британския агент Джеймс Бонд, бе една от най-зле пазените тайни в света на поп музиката, коментира "Гардиън". Изборът на Адел за неин изпълнител бе също не по-малко очевадно ясен - големият глас, който завладя публиката в целия свят с албума си "21", е идеалният кандидат да изпъкне пред недотам успешните музикални опити към Бонд от последните няколко години.

Сред тях бяха дуетът към Quantum of Solace на Джак Уайт с Алиша Кийс, озаглавен Another Way To Die, както и You Know My Name на вокалиста на "Саундгардън" Крис Корнел към Casino Royale. И макар те да се опитваха да се напаснат на по-суровия образ на Даниел Крейг с по-твърд звук, бяха твърде невзрачни, за да предизвикат много шум около себе си и да не бъдат така лесно забравени, допълва британската медия.
Въпреки официално обявеното време за публикуване на песента на Адел, малки части от нея се появиха още няколко дни по-рано. Френско радио дори се осмели да я пусне в пълния й блясък в ефир още в четвъртък, 4 ноември, писа "Холивуд рипортър".

Американската медия коментира, че баладата, в която британската звезда е записала гласа си на фона на 77-членен оркестър, на пръв поглед носи усещането на "истинска Бонд песен". В нея се усеща и силен полъх от музиката на 60-те години, което е вече нещо като запазена марка на певицата. Песента напомня за музикалните теми от времето на Goldfinger, пише изданието, когато те бяха гладки, съблазнителни и сякаш по-големи от живота.

Текстът също не отстъпва на това усещане за апокалиптична опасност и много сексапил. "Нека небето падне. Когато се сгромолясва, ние ще се изправим, ще застанем лице в лице с него всички заедно, докато небето пада", пее Адел. (от англ. - Let the sky fall/ When it crumbles / We will stand tall / Face it all together/ As sky falls).

Автор на песента са Адел и Пол Епсуорт - топ композитор и продуцент, който е работил с множество звезди, сред които Cee Lo Green и Florence and the Machine. Двамата я правят, след като прочитат сценария.

"Първоначално малко се колебаех да се заема с темата към "007 Координати: Скайфол", сподели наскоро в свое изявление певицата и допълни, че колебанието й се дължало на факта, че има прекалено много внимание и напрежение, когато става въпрос за темата на Бонд. "Но се влюбих в сценария и Пол имаше някои страхотни идеи за песента, така че накрая стана почти без да се замислям".
Записите на песента са правени със 77-членен оркестър в студиото Abbey Road в Лондон. "Докато записвахме струнната част, бе един от най-гордите моменти в живота ми. Ще си топирам косата, когато съм на 60, и ще разказвам на хората, че преди съм била момиче на Бонд, сигурна съм!", казва още певицата.

Поводът за гордост се допълва и от факта, че с песента към лентата за агент 007 Адел официално се нарежда до имена като Пол Макартни ( Live and Let Die), Шърли Беси (изпълнила основните теми в Goldfinger, Diamonds Are Forever и Moonraker), Тина Търнър (GoldenEye) и Мадона (Die Another Day).

Филмът "007 Координати: Скайфол" с Даниел Крейг в главната роля е режисиран от Сам Мендес и излиза в кината по света на 26 октомври, а по-късно -на 9 ноември, и в САЩ.


Свързани новини

Но можеше да е и по-лошо, признава тя

03.11.2022

Адел пусна порция снимки с гаджето си

12.05.2022

Тотална доминация на Адел

02.03.2022

BRIT 2022: Победителите!

09.02.2022

Адел отново в родината

03.02.2022


flash