Myspace изтри 50 милиона песни, качвани в рамките на 12 години

Myspace призна, че са загубили безвъзвратно около 50 милиона песни, качени на платформата между 2003 и 2015 година. Музиката на повече от 14 милиона изпълнители е засегната в резултат на неуспешна сървърна миграция на платформата.
 
Някога най-големият сайт в САЩ – в апогея си с повече ежедневни посетители от Google, Myspace беше оригиналната социална мрежа и главно място за намиране на нова музика. Скоро след като Newscorp я купи за $580 милиона през 2005, Myspace преживя най-големия си възход, но задмината от Facebook, бързо започна да залязва, преди да бъде продадена отново за едва $35 милиона през 2011.
 
Ако обаче сте били фенове на някой от артистите, които са качили музиката си в Myspace в периода 2003-2015, дано сте си свалили нещата им и сте си направили архив. “В резултат на сървърна миграция, всички снимки, видеа или аудиофайлове, качени преди повече от 3 години, може да са изтрити от базата на Myspace”, пише в изявлемнието си компанията. “Извиняваме се за неудобството и предлагаме да се обърнете към бекъп копията си.”
 
Преди около година музикалните файлове, качени в Myspace, спряха да бъдат достъпни, като тогава компанията се задоволи да обясни само, че “има проблем с всички видеа и песни, качени преди повече от три години. Наясно сме с проблема и търсим начин да го решим, но на този етап не можем да се обвържем с конкретни срокове. Докато не решим проблема, няма как и да се свалят вече качените файлове. Съжаляваме за неудобството.”
 
Надигнаха се и скептични гласове, според които официалното изявление на Myspace е само дим в очите, за да прикрие, че компанията не е искала да харчи ресурси в преместването на милиони файлове на нов сървър.

Свързани новини

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023


flash