Zuckerberg: "Телепатия през Фейсбук? В бъдеще със сигурност!"

Основателят на Фейсбук Mark Zuckerberg заяви, че според него в бъдеще технологиите за комуникация ще позволяват да се изпращат и мисли.
 
"Ще може да си помислиш нещо и ако искаш, твоят приятел незабавно ще може също да го помисли", каза Zuckerberg в отговор на въпрос, зададен на неговата Фейсбук страница, пише бгнес. Тези напреднали технологии обаче все още са в бъдещето и за момента компанията се е насочила към развитието на изкуствен интелект, тъй като според него "по-интелигентните услуги ще бъдат и много по-полезни". Също така тяхна цел е и разработването на виртуална реалност, тъй като това ще е "следващата голяма компютърна и комуникационна платформа", добави Zuckerberg.
 
Според него Фейсбук подготвя създаването на система с изкуствен интелект, която "ще е много по-добра от хората с нашите първични сетива". Според създателя на социалната мрежа очилата за виртуална реалност скоро ще станат част от ежедневния ни живот, като по този начин ще имаме шанс да споделяме преживявания по нов начин.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Какво се случва с музиката в TikTok?

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Facebook и Instagram стават платени

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023


flash