10 съвета за успешна връзка от разстояние

Едно от основните предизвикателства пред любовта е принудителната физическа раздяла, наложена от фактори като образование, следдипломна квалификация, добра професионална реализация, спецификата на определени професии а сега и от изолацията, наложена заради пандемията.
 
Добрата новина е, че връзките от разстояние имат шанс, при това добър, особено ако двамата партньори притежават определени личностни качества, тип емоционалност и контрол над чувствата си. Малко хора си дават сметка, че трябва да полагат усилия в името на любовта и да правят компромиси, ако искат връзката им да просъществува по-дълго, и че ако неглижират важността на тези неща, тя ще приключи рано или късно, независимо дали живеят под един покрив с партньора си или са разделени от стотици или хиляди километри, пише Framar.
 
Следните десет препоръки и насоки на мислене и поведение могат да ви помогнат да дадете най-доброто от себе си в тази връзка, да окуражите партньора си да ви отвърне със същото и да вдъхне и на двама ви увереността си, че трудностите, предизвикателствата и усилията си заслужават!
 
Общувайте много и редовно
Един от ключовите фактори за просъществуването на една връзка, без значение дали физическото присъствие е възможно, или не, е добрата комуникация, което означава всеки от вас да инвестира време и внимание, за да общува редовно със своя партньор, да споделя нещата, които го вълнуват, радват, безпокоят или афектират, и на свой ред да изслуша и да се вживее в проблемите и емоциите на другия. За двама души, които са разделени физически, но искат да са заедно, е важно да съгласуват графиците си, така че да поддържат колкото се може по-интензивна комуникация. Благодарение на интернет, днес можем да се свързваме с близките си и по много и най-удобни начини. Ако и двамата положите необходимите усилия в тази посока и не пренебрегвате необходимостта от честото общуване за развитието и заздравяването на връзката ви, тя може да оцелее въпреки физическата раздяла толкова дълго, колкото е необходимо.
 
Използвайте достиженията на съвременните технологии
Чрез съвременните устройства и безброй социални приложения, предназначени за тях, двама души могат да влязат в интеракция помежду си по всевъзможни начини, при това безплатно. Това е възможност, която не бива да пропускате, в случай, че през повечето време сте разделени с любимия човек. Дали ще му изпратите съобщение във Viber, ще качите в Instagram ваша снимка, направена преди минути в парка или ще споделите на стената му във Facebook някоя любима ваша песен, вие ще му дадете да разбере, че мислите за него и сте способни да задоволите потребността си от интимност и по алтернативен начин.
 
Запазете трезв разум и не допускайте да загубите доверие един в друг
Редовната комуникация с вашия партньор ще помогне за изграждането на връзката ви и устойчивостта й срещу негативните обстоятелства, но почти сигурно ще има периоди от време, в които няма да можете да общувате така често и това неминуемо ще предизвика безпокойство и напрежение и у двама ви. Отсъствието на любимия човек, пък макар и поначало да се намирате на голяма дистанция един от друг и да общувате основно виртуално, може да провокира неприятни и неконтролируеми емоции като несигурност и параноя, особено ако той или тя е отишъл на ново място, например в командировка, и трябва да се социализира с нови колеги и потенциални клиенти или бизнес партньори. Затова е много важно да се научите да овладявате тези чувства и мисли в момента, в който се появяват, и да запазите доверието си в партньора си, не без неговата подкрепа и разбиране. Ако вие сте отсъстващия, поставете се на мястото на своя партньор и с много нежност и такт му внушете, че всякакви притеснения от негова страна са неоснователни.
 
Не забравяйте причината, поради която сте решили да се обвържете именно с този човек
Когато почувствате, че колебанията и недоверието започват да взимат връх над вас, постарайте се да си припомните кои са били причините, поради които сте се обвързали романтично с личността, в чиито вярност и намерения сте се усъмнили. Замислете се за нещата, с които партньорът ви ви е впечатлил и спечелил в началото, за неговите уникални качества и за чувството на споделена любов, на чиято основа е изградена връзката ви. Така бързо ще преодолеете кризата на доверие и ще ви бъде по-лесно да приемете факта, че физическата раздяла не повлиява автоматично върху чувствата, нито изменя характера и морала на човека.
 
Прекарвайте пълноценно времето, в което сте задно
В зависимост от конкретните обстоятелства около вашата връзка и отдалечеността ви един от друг, вие вероятно ще имате възможност да прекарвате кратки периоди от време заедно, преди отново да се разделите за дълго… Затова е много важно да намерите начин да оптимизирате времето, което ще прекарвате заедно, така че да не останат никакви съмнения в естеството на отношенията ви, физическото привличане помежду ви и това колко отдадени сте емоционално един на друг. Препоръчително е предварително да планирате и разчетете времето си заедно така, че да извлечете максимума от дните, в които е достатъчно да протегнете ръка, за да докоснете любимия човек.
 
Запазете жива искрата на физическото привличане
Адаптацията към всяка промяна в обстоятелствата около една връзка може да е много трудна, а какво да кажем, когато единият от вас се премести на ново, отдалечено място и стане невъзможно да прекарвате заедно толкова време, колкото бихте искали. Подобно събитие би могло да се окаже превратна точка във всяка връзка, и дори когато сте убедени, че няма да позволите да стане причина за разпадането й, да причини силна тъга и дори депресия. Затова, както вече стана дума по-горе, е от фундаментално значение да съхранявате жива искрата помежду си, да карате партньора си да се чувства харесван и желан, а той, от своя страна, да ви отвръща със същото, така че физическото и романтично привличане да бъдат константа във вашата връзка през цялото време.
 
Осъзнайте ясно кои са вашите романтични и професионални цели
За да успее да просъществува и еволюира една връзка от разстояние е необходимо двамата партньори да се чувстват сигурни в чувствата и дългосрочните намерения на другия, защото в противен случай колебанието и въпросите ще подронят основите й. Затова, на първо място, вие трябва да разберете лично за себе си какви са вашите професионални цели и романтични намерения, а след това да се опитате да проумеете и тези на вашия партньор. Ако всичко е ясно поставено между вас и всеки върви по предварително начертания път, вие ще възприемате връзката си като достатъчно стабилна, за да не хабите енергия и емоции в натрапливи мисли и необмислени действия, и тя действително ще бъде такава.
 
Помислете за предимствата на това, че през известна част от времето не сте заедно
Често продължителността на една връзка зависи от способността на хората да мислят позитивно и в частност да виждат добрата страна във всяка ситуация, дори тя съвсем да не е идеална. Ако подходите по този начин към вашата връзка от разстояние, осъзнавайки плюсовете на това да разполагате с времето си, да се грижите единствено за себе си и собствените си ежедневни нужди в един период, в който искате и ви се налага да концентрирате физическата и мисловната си енергия най-вече върху работата си, бихте могли да се почувствате още по-силно отдадени и привързани към партньора си, въпреки отсъствието му. За да достигнете до тази фаза на осъзнаване обаче е необходимо да мине време, тъй като неминуемо ще бъдете завладени от липсата на любимия човек и поне в началото ще се проваляте в опитите си да я компенсирате с едно или друго. И още повече в тези да видите нещо положително в това.
 
Бъдете спонтанни винаги, когато това е възможно
Сега няма как, но когато бъде възстановено нормалното ни придвижване, редовните и предварително уговорени визити са от решаващо значение за продължителността на една връзка от разстояние. Освен тях обаче винаги можете и е препоръчително да предприемате и неочаквани такива, за да запазите въодушевлението и интереса на партньора си от живия контакт с вас, както и авантюристичния дух у себе си. Винаги, когато е възможно, сюрпризирайте любимия с неочаквани посещения, или пък с малки подаръци като цветя, любима храна, ваучер за кино или книжарница и други подобни жестове - това поне може да им бъде доставено вкъщи.
 
Поддържайте активен социален живот
Може би партньорът ви е бил в епицентъра на вашия социален живот и сега, когато е далеч, се чувствате незаинтересовани от случващото се навън и сте склонни да прекарвате цялото си свободно време вкъщи – край телефона или на компютъра, в очакване той или тя да се свърже с вас. Това обаче не е добро решение за никого от вас, защото е жизнено важно в тази ситуация всеки да намери стимул и вътрешна мотивация да продължи живота си, без това да означава, че скъсва връзките си с другия. Напротив – ако искате да имате теми на разговор извън обясненията в чувства ви, трябва да живеете активно, да общувате и с други хора, да се развивате личностно, да трупате нови впечатления. Не на последно място, водейки нормален социален живот, всеки от вас ще се зарежда емоционално от контакта с други хора и ще има възможността да говори за любимия човек с приятелите си, така че да усеща присъствието му в живота си по-реално.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash