6 начина да намерите време за всичко, което поискате

Понякога на плещите ни са се струпали толкова много задачи, че имаме чувството, че главата ни буквално ще се пръсне. Особено сега, когато много от нас работят от вкъщи. Това идва за сметка на нашата почивка, сън и здраве, пише obekti.bg. Именно поради тази причина решихме да ви представим тези шест лесни съвета, които ще ви помогнат да свършите навреме всичко, което поискате.
 
Не работете извънредно
Добавянето на още часове към работния ден не е равнозначно на по-добра продуктивност. Грешите, ако смятате, че извънредния труд ще ви помогне да свършите повече задачи. Точно обратното – по този начин ще се изтощите още повече и няма да разполагате с достатъчно енергия на следващия ден. Това, че сте вкъщи, не е основание да работите непрекъснато.
 
Казвайте "не" по-често
Кое е по-важното? Броят на задачите, които сте свършили, или качеството на изпълнението им? Когато се опитвате да помогнете на всички, вие се разсейвате с маловажни задачи и пренебрегвате своите собствени задължения. Помнете: трябва да сте фокусирани върху най-съществените неща. За всички пренастройката е сложна, но това не значи, че следва да натоварят вас с всичко.
 
Не правете всичко сами
Казано по-просто – намерете си помощник. Не можете да свършите всичко. Затова разпределете по-комплексните задачи към вашите колеги. Това е много по-добрият вариант, отколкото да губите времето си с проблеми, които не ви допадат или за които не сте достатъчно компетентни.
 
Забравете за перфекционизма
Изследванията показват, че перфекционистите прекарват много повече време върху дадена задача, отколкото е необходимо. Нещо повече – те се фокусират върху незначителни детайли. По този начин често пропускат съществената част.
 
Автоматизирайте повтарящите се задачи
Ако имате задачи, които трябва да вършите всеки божи ден, то най-вероятно те могат да бъдат автоматизирани. Получавате едни и същи обаждания от клиенти постоянно? Запишете отговорите на най-често задаваните въпроси. Занимавате се постоянно с редактиране на изображения? Напишете (или помолете приятел, който умее да пише) скрипт, който ще свърши това вместо вас.
 
Позволете си да не правите нищо
Почивайте си, оставяйте насаме със себе си от време на време. Уединението увеличава мозъчната активност и подобрява паметта и настроението ви. Вие също имате право на почивка!

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash