Sofia Art Fair 2024 представя съвременно изкуство от цял свят и богата паралелна програма

София се присъединява към големите европейски и световни центрове, домакини на атрактивни международни изложения за съвременно изкуство. 
 
Sofia Art Fair ще се проведе от 3-ти до 6-ти октомври във форум "Джон Атанасов" в Sofia Tech Park. В отличителното за България изложение, ще участват галерии и колективи, които представляват над 70 автора, творящи в най-разнообразни художествени стилове. Всички те ще бъдат разположени в над 4500 м2 площ. Нещо повече, в рамките на събитието публиката ще може да съпреживее богата съпътстваща програма с именити европейски гост лектори, изложба във виртуална реалност и специално подготвени кураторски обиколки. 
 
Мащабният форум, чието откриване е на 3-ти октомври, привлича български и чуждестранни колекционери, популярни личности от всички креативни сфери, представители на бизнеса, любители на изкуството и културата, академичната общност, както и широката публика – в привлекателна и стилна атмосфера, отговаряща на най-добрите световни практики. За специалното ВИП откриване са налични ограничен брой билети, даващи достъп до цялата съпътстваща програма по време на тридневното събитие. 
 
Как изглежда съпътстващата програма на Sofia Art Fair и кои са най-ярките теми и гост-лектори може да намерите тук.  
 
Изкуството е значимо! - това гласи слоганът на Sofia Art Fair. Той изразява мисията на проекта – да отключи изключителния потенциал на съвременното изкуство, да провокира мисълта и сетивата, да изкушава, да образова, да формира отношение към актуалните теми от заобикалящия ни свят - Sofia Art Fair допринеася за израстването на европейския културен облик на столицата ни. 
 
Входът за лица под 18 г., както и за хора в неравностойно положение, е безплатен. Билети за изложението могат да бъдат закупени през платформата на EpayGo и в касите на EasyPay, а всеки ден програмата предоставя различно съдържание. Можете да изберете еднодневен, двудневен или тридневен билет. 
 
Повече информация за събитието можете да намерите на sofiaartfair.art

Свързани новини

На път с Радио Fresh!:Три идеи за пикник

13.09.2024

Барби на 65

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

30.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024

Радио Fresh! празнува рожден ден

06.05.2024


flash