4 навика, които водят към успех

Успехът няма да падне просто така в скута ви. Трябва да си го спечелите с упорита и тежка работа, посвещение и подобаваща нагласа, уверява profit.bg. За да успеете в кариерата, е необходимо още да си изработите правилния набор от навици, казва Джеймс Каан, главен изпълнителен директор на Hamilton Bradshaw Group и автор на "Get The Job You Really Want". 
 
"Най-добрите хора във всяка сфера на живота са тези, които постоянно търсят предизвикателствата и си поставят нови цели”, обяснява Каан. "И ако искате да бъдете една от тези личности, които постоянно се стремят да вървят напред и да се усъвършенстват, тогава трябва да разполагате с работещи навици, които ще ви поведат към успеха”, допълва изпълнителният директор. 
 
Мотивирайте се 
Ако чакате други хора да ви окуражават да следвате целите си, така не показвате, че желаете наистина успеха и че сте стъпили на пътя, който води до него. Напротив, трябва да се напрягате всеки ден и активно да търсите начини да ставате по-добри, категоричен е Каан. "Колкото повече се напрягате сами и разширявате уменията си, толкова по-ценни ще станете за настоящия и бъдещите си работодатели”. 
 
Поемете инициативата 
"Няма нищо по-добро за един мениджър, когато вижда свой служител дейно да поема контрола върху проектите, които са му поверени”, обяснява Джеймс Каан. Винаги поемайте отговорността върху поставените ви задачи, независимо колко не харесвате проекта. Прехвърлянето на "мръсната” работа към подчинените ще ви спечели само лоша репутация, докато поемането на изпълнението на задачите ви ще покаже инициатива и посвещение. 
 
Бъдете фокусирани 
Успешните хора знаят кои са приоритетите и кои задачи могат да бъдат делегирани, за да могат да използват времето си, фокусирани върху най-важното в бизнеса. Каан казва: "Друго предимство на приоритизирането на задачите е, че качеството става много по-добро”. "Ако имате 10 задачи за изпълнение, ще постигнете много по-добро качество на изпълнение на част от тях, отколкото ако се заемете да се справите с всички”, допълва той. 
 
Бъдете (само)критични 
Колкото е важно да се фокусирате върху движението напред, също толкова критично е да обръщате поглед назад и да анализирате свършената работа. Отделяйте време всеки ден за анализ на постигнатото – как е протекло изпълнението и какви подобрения можете да направите, предлага Каан. "С възможността да реагирате – и понякога да бъдете критични към самия себе си – вие се подсигурявате, че сте научили урока си на всяка стъпка от пътя си”, категоричен е главният изпълнителен директор на Hamilton Bradshaw Group.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash