"Бездарните" знаменитости

Пътят към славата много често е осеян с многобройни препятствия. Талантливите хора невинаги успяват да си пробият пътя веднага. Кои прочути хора е трябвало да чакат дълго, за да изгрее тяхната звезда? БГНЕС предлага класация на знаменитостите, чийто талант не е забелязан веднага: 
 
Алберт Айнщайн 
За неговата интелигентност се разказват легенди, но в детството си Алберт е бил доста далеч от вундеркинд. Той е проговорил едва на 3-годишна възраст, а на 7 се е научил да пише. Айнщайн се е провалил на приемния изпит във Висшето техническо училище на Цюрих заради лошите си познания по френски. Всичко това не му е попречило да стане един от най-великите физици и изобретатели на всички времена. 
 
Джуди Денч 
Прочутата британска актриса е носител на всички големи награди в седмото изкуство - "Оскар", "Златен глобус", БАФТА и др. Но в началото на кариерата си, през 60-те години на миналия век, актрисата често е слушала доста неприятни изказвания по свой адрес. Като например: с такава външност няма място в киното. 
 
Винсент Ван Гог 
Надареният художник е бил смятан за неудачник приживе. Той е бил алкохолик и често е изпадал в депресия. От 2000 картини, които е нарисувал, Ван Гог е успял да продаде само една за прилична сума. Въпреки всичко той никога не е губил надежда. И се е оказал прав: днес творбите на гениалния импресионист са едни от най-скъпите в света. 
 
Джоан Роулинг 
12 издателства са отхвърлили бъдещия бестселър "Хари Потър", неговата авторка се е препитавала с помощи като безработна. Най-накрая, през 1997, е издаден първият роман от поредицата за детето магьосник. За кратко Джоан Роулинг става световноизвестна. През 2017 "Форбс" я обяви за най-високоплатения писател. 
 
Уинстън Чърчил 
Бъдещият британски премиер не е бил примерен ученик: и като дисциплина, и като постижения, Чърчил е бил на последно място в класа си. Баща му е бил убеден, че нищо няма да излезе от него. Но прогнозата не се е сбъднала. Освен велик политик, който изведе Британската империя като победител от касапницата на Втората световна война, Уинстън Чърчил е носител на Нобеловата награда за литература. Изкуството му на оратор и стратег са изиграли важна роля в световната политика. 
 
Алън Рикман 
Най-романтичната роля на британския актьор Алън Рикман е на полковник Брандън в екранизацията на романа на Джейн Остин "Разум и чувства". Но истинска слава му носи ролята на професор Сивиръс Снейп в сагата на Хари Потър. Тук е мястото да кажем, че първоначално продуцентите въобще не са си го представяли в тази роля. Впрочем Алън не е станал веднага актьор - неговата първа професия е дизайнер. За съжаление, той си отиде от нас твърде скоро – на 14 януари 2016. 
 
"Бийтълс" 
"Групите с китаристи вече не са на мода". Тези думи са чули момчетата от Ливърпул по време на прослушването в звукозаписното студио Decca през 1962. По-късно компанията Parlophone, проявявайки прозорливост, е подписала договор с младите музиканти. Бъдещето ще покаже, че това е съдбоносна крачка. "Бийтълс" взривиха света със своите изпълнения и спечелиха безпрецедентна популярност. 
 
Кристоф Валц 
Наследник на виенска артистична династия, до 50-та си годишнина Кристоф Валц е познат само на тесен кръг продуценти на телевизионни сериали. През 2009, с помощта на Куинтин Тарантино, той прави пробив в Холивуд. За ролята си на щандартенфюрер от СС във филма "Гадни копилета" Кристоф Валц е удостоен с най-авторитетната награда - "Оскар".

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash