4 храни, които засилват метаболизма

Лятото вече е тук и е време да освежим тялото, за да изглеждаме красиви. Знаем как да го постигнем – по-внимателен подбор на храната плюс по-чести посещения на залата. 
 
Имаме обаче и един коз, скрит в ръкава – напитка от натурални продукти, която засилва метаболизма и спомага за детоксикацията на организма. Тя представлява вкусно смути от ананас, магданоз, целина, краставица и червен пипер. А защо точно тези съставки, може да разберете в следващите редове, пише woman.hotnews.bg. 
 
Целината стимулира храносмилателната система и освен това е мощен диуретик, който спомага за загубата на килограми, но и помага на организма да се прочисти. Този зеленчук успешно се бори със задържането на вода, което е една от основните причини много дами да виждат повече килограми върху кантара. Растението помага за пречистването на организма от шлаки, благодарение на наличието на антиоксиданти като флаваноиди, а това е първата стъпка към здравословното и правилно отслабване. 
 
Подобно на целината и магданозът е мощен дуиретик и освобождава организма от ненужното количество вода, задържано заради неправилен хранителен режим или поради предменструален синдром. 
 
Ефектът, свързан със свойствата на ананаса, подпомагащи загубата на килограми, се обяснява с това, че плодът съдържа бромелин. Това е ензим, който допринася за разпада на сложните липиди, спомага усвояването на протеините и освен това допринася за цялостната работа на храносмилателната система. 
 
Лютият червен пипер помага за по-бързото изгаряне на мазнините и подобряване на метаболизма. Затова смесете изброените продукти и се насладете на вкусна напитка, която ще ви помогне да се сбогувате с няколко сантиметра от талията, за да посрещнете лятото в перфектна форма.

Свързани новини

Най-полезните и вредни храни преди сън

13.05.2018

Иде Wings for Life World Run

03.05.2018

Aко ви ухапе кърлеж

03.05.2018

18 трика срещу пролетната умора

29.03.2018

Топ 10 на пролетните суперхрани

28.03.2018

Коментари


flash