4 храни, които засилват метаболизма

Лятото вече е тук и е време да освежим тялото, за да изглеждаме красиви. Знаем как да го постигнем – по-внимателен подбор на храната плюс по-чести посещения на залата. 
 
Имаме обаче и един коз, скрит в ръкава – напитка от натурални продукти, която засилва метаболизма и спомага за детоксикацията на организма. Тя представлява вкусно смути от ананас, магданоз, целина, краставица и червен пипер. А защо точно тези съставки, може да разберете в следващите редове, пише woman.hotnews.bg. 
 
Целината стимулира храносмилателната система и освен това е мощен диуретик, който спомага за загубата на килограми, но и помага на организма да се прочисти. Този зеленчук успешно се бори със задържането на вода, което е една от основните причини много дами да виждат повече килограми върху кантара. Растението помага за пречистването на организма от шлаки, благодарение на наличието на антиоксиданти като флаваноиди, а това е първата стъпка към здравословното и правилно отслабване. 
 
Подобно на целината и магданозът е мощен дуиретик и освобождава организма от ненужното количество вода, задържано заради неправилен хранителен режим или поради предменструален синдром. 
 
Ефектът, свързан със свойствата на ананаса, подпомагащи загубата на килограми, се обяснява с това, че плодът съдържа бромелин. Това е ензим, който допринася за разпада на сложните липиди, спомага усвояването на протеините и освен това допринася за цялостната работа на храносмилателната система. 
 
Лютият червен пипер помага за по-бързото изгаряне на мазнините и подобряване на метаболизма. Затова смесете изброените продукти и се насладете на вкусна напитка, която ще ви помогне да се сбогувате с няколко сантиметра от талията, за да посрещнете лятото в перфектна форма.

Свързани новини

12 храни, които най-бързо топят мазнини

10.01.2018

Как да влезем във форма след празниците

08.01.2018

10 натурални заместители на захарта

03.01.2018

9 вреди от телефона за тялото

02.01.2018

7 начина да преборим зимната депресия

12.12.2017

Коментари


flash