Само жени в битката за изпълнител на годината на MTV

Видео музикалните награди на MTV се завръщат тази вечер, като за първи път в историята на шоуто в категорията за изпълнител на годината са номинирани само жени.
 
За топ отличието ще се съревновават Тейлър Суифт, Бионсе, Доджа Кет, Ники Минаж, Карол Джи и Шакира.
 
Наградите ще бъдат раздадени в центъра "Пруденшъл" в Нюарк, Ню Джърси. Водеща на шоуто - тази година самостоятелно, ще бъде Ники Минаж. Миналата година рапърката водеше церемонията заедно с Лил Уейн и Джак Харлоу. 
 
На видео музикалните награди на MTV ще бъде отбелязана и 50-годишнината на хип-хопа със заключително изпълнение с участието на няколко поколения звезди, включително Ники Минаж.
 
Тейлър Суифт води с осем номинации за видео музикалните награди на MTV - седем за клипа към песента й "Anti-Hero" и една в категорията за изпълнител на годината, следвана от певицата Сиза с шест. 
 
Тейлър Суифт и Сиза водят в номинациите за MTV VMA 2023
 
Суифт е носителка на 14 отличия, което я нарежда след Бионсе с 28 (две с "Дестинис чайлд"), Мадона с 20 и Лейди Гага с 19. 
 
Доджа Кет, Ким Петрас, Майли Сайръс, Ники Минаж, Оливия Родриго и Сам Смит са с по пет номинации за видео музикалните награди на MTV, следвани от "Блекпинк", Диди и Шакира с по четири.
 
Тази година за отличията има рекордните 35-има номинирани за първи път. Сред тях са Петрас, както и рапърите Метро Бумин и Рема, предава БТА. 
 
Сред изпълнителите, които ще се борят за видео музикални награди на MTV за първи път, са също нигерийският певец Бърна Бой, американският изпълнител и автор на песни от нигерийски произход Давидо, американската група "Еслабон Армадо", британската певица Пинк Пантърес, американският певец и автор на песни Стивън Санчес.
 
Шакира ще получи наградата "Авангард" на името на Майкъл Джексън и се очаква да пее на шоуто. Сред предишните носители на почетното отличие са Бионсе, Ники Минаж, Мадона, Джанет Джексън, Дженифър Лопес, Риана, Миси Елиът.
 
Шон "Диди" Кумс (Пъф Деди) ще бъде удостоен с приза "Глобална икона" и ще се появи на сцената на видео музикалните награди на MTV за първи път от 2005 г. Той ще стане третият носител на отличието след Red Hot Chilly Peppers през 2022 г. и Foo Fighters през 2021 г.
 
На наградното шоу със свои изпълнения ще се представят също Карди Би и Меган дъ Стелиън, Анита, Деми Ловато, Fall Out Boy, Песо Плума, Доджа Кет, Карол Джи, Maneskin, Келси Балерини, Оливия Родриго, и други. 

Свързани новини

Наградите ''Златен глобус''

08.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023

Отличават Шакира на MTV VMA

30.08.2023


flash