Търси в сайта...

Тейлър Суифт е големият победител на Европейските музикални награди на MTV

Годишните Европейски музикални награди на MTV се провеждат всяка година в различен град. Миналогодишното събитие беше в Дюселдорф, Германия, а тази трябваше да се проведе в Париж, на 5 ноември. Заради войната в Израел, обаче, тази година музикалните награди бяха отменени.

През октомври организаторите обявиха: ''Като се има предвид нестабилността на световните събития, ние решихме да не провеждаме наградите MTV EMA за 2023 от прекомерна предпазливост към хилядите служители, членове на екипа, артисти, фенове и партньори, които пътуват от всички краища на света, за да сътворим това шоу. Европейските музикални награди на MTV са ежегоден празник на световната музика. Докато наблюдаваме опустошителните събития в Израел и Газа, които продължават да се развиват, това не ни се струва като момент за световен празник. С вече изгубените хиляди животи, това е момент на траур.''

В неделя, на 5 ноември, когато наградите трябваше да бъдат раздадени, MTV публикува списък с победителите. Начело е Тейлър Суифт с три отличия - най-добър изпълнител, най-добър изпълнител на живо и най-добър видеоклип за "Аnti-Hero". Тя имаше 7 номинации.

По два трофея грабнаха също Чонгкук от корейската група BTS и италианските Måneskin. Чонгкук спечели наградите за най-добър k-pop и най-добра песен за "Seven", записана в сътрудничество с Лато. Måneskin триумфираха с призовете за най-добър рок и най-добър италиански изпълнител. Рапърът Рема бе отличен в новоучредената категория за най-добър афробийтс.

Дейвид Гета, който е роден в Париж, където трябваше да се състои тазгодишното шоу, спечели наградата за най-добра електронна музика. Сред останалите отличници се наредиха Карол Джи и Шакира (най-добро сътрудничество за "TQG"), Песо Плума (най-добър нов изпълнител), Били Айлиш (най-добър поп), Анита (най-добро латино) и Крис Браун (най-добър ритъм енд блус). Шаная Туейн беше наградена за най-добър канадски изпълнител, а Кайли Миноуг за най-добър австралийски изпълнител. 

Следващата церемония на MTV EMAs ще се проведе през ноември 2024.


Свързани новини

Рекорд след рекорд

25.04.2024

Неочаквана радост за феновете

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Международен скандал ?

08.03.2024


flash