Тейлър Суифт е големият победител на видео музикалните награди на MTV

Видео музикалните награди на MTV 2024 имаха своето 40-о издание в UBS Arena в Елмонт, Ню Йорк. Шоуто, водено от Меган Дъ Стелиън, включваше изпълнения на Ел Ел Кул Джей, Еминем, Шон Мендес, Кейти Пери, Камила Кабейо, Холзи и други.

Тейлър Суифт спечели най-много статуетки - седем от общо дванадесетте ѝ номинации. По този начин надмина рекорда на Бионсе за най-много солови победи на VMA. Тейлър вече има 30, а Бионсе 26. Суифт също така стана първият изпълнител, печелил пет пъти наградата за видео на годината. Този път за Fortnight в дует с Пост Малоун. Песента им донесе още четири отличия, включително за песен на лятото и за най-добра режисура на Тейлър Суифт.

"Това видео изглежда много тъжно, когато го гледате, но всъщност беше най-забавното за създаване", каза Суифт, докато приемаше наградата. Тя благодари и на своя приятел, футболиста Травис Келси, който я аплодираше в публиката. "Всичко, до което се докосне този мъж, се превръща в щастие, забавление и магия", добави певицата от сцената.

 

 

Еминем спечели най-добро рап парче и най-добри визуални ефекти с „Houdini“, докато Дъ Стелиън спечели най-добра художествена режисура за „BOA“ и най-добър видеоклип за „Mamushi“. Наградата в категорията "Най-добър нов изпълнител" беше присъдена на Чапъл Роан. За "Песен на годината" беше избрана "Espresso", изпълнена от американската певица Сабрина Карпентър.

Еминем откри шоуто с „Houdini“ и „Somebody Save Me“, като излизането му напомняше това от 2000 VMAs, като се появи с армия от двойници.

Кейти Пери представи зашеметяващо изпълнение на някои от най-големите си хитове и по-нови песни като част от композицията си с наградата за музикален клип на MTV Авангард на името на Майкъл Джексън. Наградата "Авангард" е приз, с който се отличават артисти, оказали силно влияние върху музикалната видео индустрия.

Сабрина Карпентър пренесе шоуто в космоса със своето изпълнение. Певицата се спусна с люлка от покрива, докато пееше.

Видеомузикалните награди на MTV са учредени от музикалния телевизионен канал през 1984 г., като впоследствие се превръщат в едно от най-престижните отличия в музикалната видеоиндустрия.

Тазгодишното награждаване се проведе в UBS Arena в Лонг Айлънд, Ню Йорк. По традиция на носителите на наградата се връчват статуетки под формата на астронавт в скафандър със знаме с логото на телевизионния канал.


Свързани новини

След отменените концерти на Суифт

28.08.2024

Раздадоха наградите "Грами"

05.02.2024

Селена Гомес най-накрая каза истината

12.01.2024

Филмът на Бионсе вече по кината

04.12.2023

Виж по-интересните моменти на АМА's 2022

21.11.2022


flash