Търси в сайта...

Наградите на MTV се отменят заради войната в Близкия изток

Европейските музикални награди на MTV са ежегоден празник на световната музика. Този празник обаче не може да се проведе, като се има предвид случващото се между Израел и Хамас. 
 
Заради хилядите отнети живота, организаторите на наградите съобщиха, че ги отменят за следващата година и обясниха: "Като се има предвид нестабилността на световните събития, ние решихме да не провеждаме наградите MTV EMA за 2023 от прекомерна предпазливост към хилядите служители, членове на екипа, артисти, фенове и партньори, които пътуват от всички краища на света, за да сътворим това шоу."
 
Годишните Европейски музикални награди на MTV се провеждат всяка година в различен град. Миналогодишното събитие беше в Дюселдорф, Германия, а тази трябваше да се проведе в Париж, на 5 ноември. Именно във Франция беше обявена най-висока степен на тревога за терористични атаки дни след началото на събитията в Близкия Изток. В колеж в Северна Франция учител беше убит с нож, а други двама бяха ранени при предполагаемо ислямистко нападение. От съображения за сигурност бяха евакуирани Лувъра, Двореца Версай, една от централните парижки гари, както и няколко френски летища.
 
Отново с най-много номинации беше Тейлър Суифт – цели 7. Тя трябваше да присъства на церемонията заедно с други номинирани звезди като Майли Сайръс, Ники Минаж, Оливия Родриго, Bad Bunny.
 
За последно награждаването се проведе в Париж през 1995. Следващата церемония на MTV EMA ще се проведе през ноември 2024.

Свързани новини

Кой е големият победител?

07.11.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023

Наградите са тази вечер

12.09.2023

Отличават Шакира на MTV VMA

30.08.2023

Наближават MTV VMA 2023

24.08.2023


flash