Тейлър Суифт и Пост Малоун водят по брой номинации за Видео музикалните награди на МTV

Във вторник MTV разкри пълния списък с номинираните за предстоящото шоу на наградите и Тейлър Суифт води с общо 10 номинации, следвана от Пост Малоун с 9.

Двамата са начело на списъка до голяма степен благодарение на дуета им "Fortnight". В категорията за колаборация Малоун присъства с още един хитов дует - "I Had Some Help" с кънтри певеца Морган Уолън.

Суифт за втора поредна година доминира в номинациите. "Fortnight" - водещият сингъл на звездата от хитовия ѝ албум "The Tortured Poets Department" - си осигури осем номинации, включително за видеоклип на годината, песен на годината, най-добра колаборация, най-добра режисура, най-добра операторска работа, най-добър монтаж и най-добри визуални ефекти. Тейлър Суифт е номинирана и за изпълнител на годината, както и най-добър поп. Тя спечели 9 награди от 11 номинации на церемонията миналата година, включително изпълнител на годината и видеоклип за "Anti-Hero".

Сред останалите номинирани за видео музикалните награди на MTV 2024 са Ариана Гранде , Еминем и Сабрина Карпентър, които спечелиха по шест номинации, докато Megan Thee Stallion и SZA имат по пет номинации, а LISA, Оливия Родриго и Теди Суимс имат по четири.

Общо за тазгодишните награди са номинирани 29 изпълнители.

Феновете вече могат да гласуват за любимите си категории на vote.mtv.com до петък, 30 август. Тазгодишната церемония ще бъде излъчена на живо от UBS Arena в Ню Йорк на 10 септември в 20:00 ET.


Свързани новини

Тейлър Суифт обра наградите на MTV!

12.09.2024

Тейлър Суифт със специална награда

29.08.2024

След отменените концерти на Суифт

28.08.2024

Тейлър Суифт отново е рекордьор

26.08.2024

След трагичния случай в Саутпорт

22.08.2024


flash