Раздадоха MTV Video Music Awards 2017

Тазгодишните музикални награди на MTV бяха раздадени на пищна церемония в Ингълууд, Лос Анджелис, Калифорния, на 27 август, пише MySound.bg.
 
Водеща на 34-тото издание на MTV Video Music Awards (VMA) бе 32-годишната Katy Perry, която имаше номинации в пет категории, но се прибра с празни ръце. На отличниците бяха връчени стилни статуетки под формата на астронавт в космически костюм с флаг, на който е изобразено логото на медията. 
 
Големият победител на вечерта бе Kendrick Lamar. Рапърът доминира над колегите си не само със своите 8 номинации, но и с получаването на 6 приза - видео на годината, най-добър хип-хоп клип, най-добра кинематография, най-добра режисура, най-добър арт ръководител и най-добри визуални ефекти за видеото "Humble". Проектът засяга темата на известната фреска "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Статуетката за "Най-добър изпълнител" отиде у британския певец Ed Sheeran.
 
Канадската певица и авторка на текстове Alessia Cara спечели наградата за най-добър танц за "Stay". Американският вокалист Khalid бе признат за "Най-добър нов изпълнител". Отличието за най-добра колаборация бе присъдено на Zayn и Taylor Swift  ("I Don’t Wanna Live Forever". "XO Tour Life" на Lil Uzi Vert стана песен на лято 2017, приз за хореография получи Kanye West заради "Fade" - клип към едноименното парче от миналагодишния му албум. 
 
Авторитетната награда "Video Vanguard" на името на Michael Jackson бе връчена на Pink . Певицата бе избрана да получи тазгодишната отличие заради изключителното си влияние върху развитието на музиката, поп културата, киното, модата и филантропията. Шармантната вокалистка, която се изявява и като текстописец и продуцент, развива изключително активна благотворителна дейност с подкрепата си към фондациите Make А Wish Foundation и Autism Speaks, активист е и в кампаниите Human Rights и No Kid Hungry. Тя е сред най-забележителните посланици на UNICEF, припомнят световните агенции. Певицата благодари за оказаната ѝ чест и се обърна към момиченцето си, което бе сред публиката на галата, подчертавайки, че трябва да се приемеш и обичаш такъв, какъвто си, и да знаеш, че всички сме различни.
 
След традиционното бляскаво дефиле на червения килим, на сцената се изявиха Miley Cyrus, Pink, Katy Perry, Ed Sheeran, Nicki Minaj и Jared Leto, който си спомни за солиста на Linkin Park – Chester Bennington. "Chester беше мой приятел и той ме научи на много важни неща с примера си: да се трудя усилено, да следвам мечтите си и винаги да съм грижовен и добронамерен. Когато мисля за Chester, лицето му веднага се появява пред очите ми и той винаги се усмихва. Мисля за неговото огромно сърце. Мисля за неговата съпруга, семейство и група, в която всички бяха като братя. Спомням си гласа на Chester, жесток и нежен в същото време. Глас, който ще живее вечно", каза харизматичният фронтмен на Thirty Seconds to Mars.
 
Ето и кои са победителите в различните категории:
Видео на годината: Kendrick Lamar – "Humble"
Изпълнител на годината: Ed Sheeran
Дебют: Khalid
Колаборация: Zayn and Taylor Swift – "I Don’t Wanna Live Forever"
Летен хит: Lil Uzi Vert – "XO Tour Life"
Поп изпълнение: Fifth Harmony ft. Gucci Mane – "Down"
Хип-хоп изпълнение: Kendrick Lamar – "Humble"
Денс изпълнение: Zedd and Alessia Cara – "Stay"
Операторско майсторство: Kendrick Lamar – "Humble"
Режисура: Kendrick Lamar – "Humble"
Художествена обработка: Kendrick Lamar – "Humble"
Визуални ефекти: Kendrick Lamar – "Humble"
Хореография: Kanye West – "Fade"
Монтаж: Young Thug – Wyclef Jean
Награда Video Vanguard на името на Michael Jackson: Pink

Свързани новини

Отличават Шакира на MTV VMA

30.08.2023

Наближават MTV VMA 2023

24.08.2023

Ето кой още е номиниран

09.08.2023

Певицата обяви датата на новия си албум

29.08.2022

Justin Bieber с най-много MTV номинации

13.08.2021


flash