Шакира ще бъде отличена за принос и влияние върху музикалните видеоклипове на наградите MTV VMA

Шакира ще бъде отличена за принос и влияние върху музикалните видеоклипове и популярната култура на видео музикалните награди на MTV за 2023 следващия месец, съобщи БТА.
 
Сред предишните носители на наградата са Бионсе, Ники Минаж, Мадона, Джанет Джаксън, Дженифър Лопес, Риана и Миси Елиът. Шакира също ще се качи на сцената на MTV, за да изпълни своя музика - за първи път от 17 години.
 
Колумбийската певица вече е носител на четири видео музикални награди на MTV, сред които "Международен избор на зрителите (Северна Латинска Америка)", който спечели през 2000.
 
Испански съд с ново разследване срещу Шакира, грозят я 8 години затвор
 
Тази година Шакира е номинирана за четири награди в категориите изпълнител на годината, най-добра колаборация (за песента "XQG" с участието на Карол Джи) и две номинации в категорията за най-добър латиноизпълнител (първата – за същото парче, а втората за самостоятелния ѝ сингъл "Acrostico").
 
"Шакира е истински световен авторитет, който продължава да вдъхновява и влияе на масите с уникалното си музикално майсторство. Тя проправя път за жените по света и е един от първите изпълнители начело на глобализацията на латиномузиката", коментира Брус Гилмър, президент на отдела за музика, музикални таланти, програмиране и събития в компания "Парамаунт". "Нейното огромно влияние върху музикалния пейзаж ще бъде дълготрайно, тъй като тя продължава да създава творчество и да развлича публиката на най-високо ниво."
 
Тейлър Суифт води всички изпълнители по номинации за видео музикалните награди на MTV тази година. Американската певица е начело с общо осем номинации – седем от тях за музикалния видеоклип към песента "Anti-Hero", както и една номинация в категорията изпълнител на годината. Друг фаворит тази година е Сиза, която има шест номинации.
 
Церемонията по връчване на видео музикалните награди на MTV за 2023 ще се проведе в Нюарк, щата Ню Джърси на 12 септември.

Свързани новини

Не предавал правилното послание

03.04.2024

Горещата колумбийка с нов албум

25.03.2024

Шакира с нов албум след седем години

16.02.2024

Фен на Шакира: "Тя е моя съпруга"

17.01.2024

Кой грабна "Еми"?

17.01.2024


flash