Лео с първа песен на италиански, виж клипа на "Se Torno" (видео)

След повече от 10 години на музикалната ни сцена и много хитове на български език, любимият италианец на цяла България – Лео, издава първата си песен на майчин език. Парчето се казва "Se Torno", и се завъртя за пръв път в YouTube на 4 април. 
 
Se Torno е втората поред биографична песен, която Лео пише, след като преди няколко месеца разказа за бурните си тинейджърски години в парчето “Приятели”. Този път той се връща към живота си в малкото градче Анкона и какво го е накарало да тръгне от Италия към България. “Родният ми град е много малък и откакто се помня, ми беше тесен. Знаех, че имам талант, но ако остана в Анкона и в квартала, няма да постигна това, което искам”, споделя Лео. Затова изпълнителят решава да направи и необичайна комбинация, в която пее за Италия на фона на клип, сниман изцяло в София. “Този град даде много на един италианец – работа, музика, радио и телевизия, и разбира се две прекрасни българчета – моите близнаци”, откровено разкрива Лео.
 
"Se Torno" от италиански означава “Ако се върна”. “Кръстих я така, защото в моя роден град, местните хора ме приемат като посланик на Анкона в чужбина, пишат за мен по вестниците и прославям градчето”, споделя Лео. Клипът към "Se Torno" е дело отново на Радостин Събев-Шошо, музиката е на Денислав Принов – Southy, а песента по традиция е записана в Studio Buster. 
 
 
“Se Torno е истински рап, в който акцентът е върху социалните проблеми. Реших да я направя, за да покажа и другата страна на моята музика и за всички, които си мислят, че пея, откакто съм в България. Не, аз правя музика много по-отдавна. Първите си текстове съм написал още през 1988-89”, разказва той. 
 
Толкова отдавна Лео иска да комбинира италианско и българско, че дори изнесе първата премиера на парчето в Италия и го представи пред част от българските си приятели, все световни шампиони - Скилър и Печенката (шампиони по бийтбокс от 2012), Queen Mary (световен шампион по брейк денс за младежи през 2011). Те се събраха в клуб в Анкона навръх рождения ден на Лео – 19 март, а на събитието присъстваха и италианските му приятели - рапърите Tormento и Lizhard, и DJ Stritti. “Всичко това стана възможно благодарение на моя приятел Марко Рузикони, които организира цялото пътуване на българските ми приятели до Анкона”, доволен е Лео, който е обратно в България и вече работи по още две нови парчета.

Свързани новини

Отново не изневери на стила си

15.12.2023

Лурдес Леон е достойна щерка на майка си

20.10.2023

Дрехите на Джак Доусън - на търг

04.10.2023

Мартин Скорсезе се завръща с хит

15.09.2023

Сериалът ще включва и оригинална музика

08.03.2023


flash