Най-дългоочакваното заглавие на есента: "Убийците на цветната луна"

В историята на седмото изкуство едва ли има друг режисьор, който да снима със същия размах, страст и брутален реализъм, както живата легенда на киното Мартин Скорсезе.
 
Филмите на този неуморим гений, чиято кариера се простира вече седем десетилетия, се редят сред най-големите шедьоври в киното, а на 20 октомври Скорсезе отново ще докаже недостижимото си величие с може би най-амбициозния си и безкомпромисен проект до момента – епичната криминална драма "Убийците на цветната луна", разказваща обляната в кръв история на движеното от чиста алчност системно унищожаване на един народ. 
 
Сценаристи на филма са самият Мартин Скорсезе и носителят на „Оскар“ Ерик Рот (Форест Гъмп, Мюнхен), които адаптират базирания на действителни събития бестселър на Дейвид Гран „Убийците от Оклахома и раждането на ФБР“.
 
В главните роли влизат актьорските чудовища Леонардо ДиКаприо и Робърт де Ниро, като тяхното участие бележи нов паметен момент в историята на киното, защото, макар двамата да са най-честите колаборатори на Скорсезе пред камерата, те за първи път споделят екрана в негов филм. Достойно до тях застава невероятната Лили Гладстоун, която критиката с право вече определи като „душата на филма“. 

 
Действието на "Убийците на цветната луна" се развива през 20-те години на ХХ век в Оклахома, период, станал известен като „Големият терор“, и проследява историята на племето Осейдж, на което петролът носи огромно богатство и за една нощ превръща хората му в едни от най-богатите в света. Благополучието им привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат всичко, до което могат да се домогнат, преди да прибегнат и до хладнокръвни убийства. В центъра на всичко това е връзката на Ърнест Бъркхарт (ДиКаприо) и индианката Моли Кайл (Гладстоун), която отразява най-добрите и най-лоши страни на хората и техните отношения. 
 
Срещаме се с "Убийците на цветната луна" от 20 октомври в кината.

Свързани новини

След две години чакане

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

21.05.2024

Ще бъде цяла трилогия

26.04.2024


flash