Най-дългоочакваното заглавие на есента: "Убийците на цветната луна"

В историята на седмото изкуство едва ли има друг режисьор, който да снима със същия размах, страст и брутален реализъм, както живата легенда на киното Мартин Скорсезе.
 
Филмите на този неуморим гений, чиято кариера се простира вече седем десетилетия, се редят сред най-големите шедьоври в киното, а на 20 октомври Скорсезе отново ще докаже недостижимото си величие с може би най-амбициозния си и безкомпромисен проект до момента – епичната криминална драма "Убийците на цветната луна", разказваща обляната в кръв история на движеното от чиста алчност системно унищожаване на един народ. 
 
Сценаристи на филма са самият Мартин Скорсезе и носителят на „Оскар“ Ерик Рот (Форест Гъмп, Мюнхен), които адаптират базирания на действителни събития бестселър на Дейвид Гран „Убийците от Оклахома и раждането на ФБР“.
 
В главните роли влизат актьорските чудовища Леонардо ДиКаприо и Робърт де Ниро, като тяхното участие бележи нов паметен момент в историята на киното, защото, макар двамата да са най-честите колаборатори на Скорсезе пред камерата, те за първи път споделят екрана в негов филм. Достойно до тях застава невероятната Лили Гладстоун, която критиката с право вече определи като „душата на филма“. 

 
Действието на "Убийците на цветната луна" се развива през 20-те години на ХХ век в Оклахома, период, станал известен като „Големият терор“, и проследява историята на племето Осейдж, на което петролът носи огромно богатство и за една нощ превръща хората му в едни от най-богатите в света. Благополучието им привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат всичко, до което могат да се домогнат, преди да прибегнат и до хладнокръвни убийства. В центъра на всичко това е връзката на Ърнест Бъркхарт (ДиКаприо) и индианката Моли Кайл (Гладстоун), която отразява най-добрите и най-лоши страни на хората и техните отношения. 
 
Срещаме се с "Убийците на цветната луна" от 20 октомври в кината.

Свързани новини

Ще бъде цяла трилогия

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Иди ми, дойди ми

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024


flash