Jay-Z: "Хората унищожиха музиката, ние искаме да я спасим"

45-годишният Jay-Z заяви, че хората са унищожили музиката и изрази надежда, че новата му музикална платформа  Tidal ще подобри нещата. Рапърът стартира нова музикална платформа Tidal със съпругата си Beyonce и редица звезди като Madonna, Alicia Keys и Rihanna с надеждата, че това ще даде ориентир в индустрията.
 
"Хората не уважават музиката и я унищожават", каза музикантът пред сп. "Billboard". Според него всички смятат, че музиката е безплатна, но в същото време плащат за вода. "Можете да пиете вода от чешмата, но купувате, нали", попита иронично звездата.
 
Alicia Keys, която също се включи в инициативата, подчерта ползите от новата услуга. "Нашата мисия не е търговия, тя е отвъд технологиите. Намерението ни е да запазим значението на музиката в живота ни", каза тя.
 
Засега реакциите в мрежата са по-скоро негативни и саркастични. Потребителите негодуват, че "Куп знаменитости са се събрали с такива сериозни физиономии, все едно ще лекуват рака или нахранят гладуващите, а ставало дума само за това да спечелят още повече пари". 
 
Потребител беше публикувал списък със състоянията на някои от изпълнителите зад проекта (всички със суми от минимум 8 цифри, а други, като Madonna и Beyonce - с по 9), а до него - снимки от клипове на Rihanna, Beyonce и Nicki Minaj, на които те се въргалят в пачки. Текстът към поста гласеше "Помогнете на умиращите от глад звезди". Трети негодуваха "Къде беше тази високопарна солидарност, когато течеше Месецът на африканската култура и наследство? Къде бяха, когато горяха размириците във Фъргюсън?", визирайки скорошните конфликти на полицията с чернокожото население на няколко града в САЩ.

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе - №1 в САЩ и на Острова

08.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Нападнаха Бионсе в социалните мрежи

02.08.2022


flash