Наложи се Бионсе да поправя втора песен от новия си албум

Сензационно, но факт - R&B кралицата Бионсе отново трябва да променя песен от новия си албум Renaissance.

Премиерата на албума беше миналия петък и оттогава не спира да се шуми около него, но не защото се изкачи моментално на върха на чартовете, а защото редица хора се оказаха засегнати от съдържанието му.

След като хора с увреждания протестираха срещу дума в парчето "Heated" и Бионсе промени спорния текст, сега певицата Келис се обиди, че в песента "Energy" незаконно е включен фрагмент от хита ѝ "Milkshake". Келис твърди, че не е била информирана от екипа на Би, че част от популярното парче ще бъде използвано в Renaissance и това я е засегнало.

В оригиналната версия на "Energy" Бионсе изпява вариация на "La-la, la-la, la", която Келис пее в най-известната си песен от 2003 година. В актуализираната версия на "Energy" в стрийминг платформите фрагментът е променен с емблематичното "Ooh La La La" на The Fugees. Все пак е огромно признание да бъдеш изпят от Бионсе и Лорин Хил и компания едва ли ще имат нещо против. 

Според обяснението на говорителите на Бионсе, причината да не информират Келис, е че тя не е призната за автор или продуцент на "Milkshake", пише Pitchfork. Нейните продуценти тогава – Фарел Уилямс и Чад Хюго, официално са композитори и текстописци на "Milkshake" и следователно те са вписани като съавтори на оригиналната версия на "Energy". Сега обаче техните имена са премахнати от новата версия на песента.

Промяната на "Energy"  е втората редакция на Renaissance след пускането му на 29 юли. Бионсе наскоро промени текст в "Heated", за да се успокоят хората с двигателни увреждания, които се засегнаха от жаргонната дума "spazz“.


Свързани новини

Бионсе обяви името на новия си албум

15.03.2024

Невиждан успех за Бионсе

21.02.2024

Кралицата пак ни изненада

12.02.2024

Обвиниха Бионсе в кражба

19.12.2023

Парчето "Grown Woman" живее втори живот

18.12.2023


flash