10 певици, чиито гласове са пострадали от цигарите

Aretha Franklin има един от най-великите гласове на нашето време. Певицата, обаче, е имала сериозен проблем с него заради цигарите, който е преодоляла след като ги е отказала, пише profit.bg. Вижте 10 прочути певци, които признават, че имат проблем с гласа си заради цигарите:
 
Adele
През 2011 Adele отложи турнето си заради операция на гласните струни. Тя каза, че е загубила гласа си заради ларингит, който е получила заради прекалено говорене, но лекари силно се съмняват това да е причината. Бой Джордж призова певицата да откаже цигарите, защото те сериозно печат на възстановяването й.
 
Whitney Houston
Кариерата на великата певица беше в застой, когато тя почина. Нейният мениджър Clive Davis каза, че още преди наркотиците да я довършат напълно, гласът на Whitney е бил съсипан от цигарите. Седмица преди смъртта си, тя за пореден път обещала на Davis, че ще ги откаже.
 
Aretha Franklin
В интервю за Salon Magazine кралицата на соул музиката признава, че цигарите почти са унищожили гласа й. Тя дълго време не ги отказвала, защото се страхувала, че ще напълнее още повече, но в един момента трябвало да избере – няколко килограма повече или да каже довиждане на феноменалния си глас. В крайна сметка е отказала цигарите и казва, че веднага е усетила, че гласът й се връща.
 
Britney Spears
Spears не е известна като най-добрата певица на света, но нейни ранни записи показват, че е била „прилична певица“ във вокално отношение. Впоследствие обаче гласът й се влошава заради лошите й навици като пушене, пиене, партита по цяла нощ. Spears пуши по 40 цигари (2 кутии) на ден!
 
Courtney Love
През 2007 Love каза, че има възли по гласните струни, които трябва да оперира. Тя казва пред списание People, че лекарите са я предупредили, че ако не откаже цигарите, дори и операцията няма да помогне.
 
Rihanna
Rihanna казва, че се притеснява за здравето си заради цигарите. Тя е почитателка както на тютюна, така и на марихуаната. В интервю за entertainmentwise.com тя признава, че е забелязала промени в гласа си и се опитва да откаже цигарите, но й е трудно.
 
Alison Krauss 
През 2013 тя трябваше да отмени концерт, след като бе диагностицирана с дисфония. 
 
Joni Mitchell
Мичъл казва, че е започнала да пуши още на 9-годишна възраст. През 2002 в интервю за списание W тя каза, че не се е грижила за гласа си и вече не може да предложи на публиката същите вокали като преди. Причината тя определя като прекалено пушене и пиене. 
 
Amy Winehouse
Кокаинът е причината за по-голямата част от проблемите на Amy в годините преди смъртта й. Тя е била диагностицирана и със заболяване не белите дробове, в резултат на непрестанното пушене на крек кокаин и тютюн. 
 
Cheryl Cole
Cole е била извикана за сериозен разговор от продуцентите си, след като забелязали малки промени във вокалните й възможности. След две покани да откаже цигарите, продуцентите й поставят ултиматум. Все още не е ясно дали е успяла.

Свързани новини

Но можеше да е и по-лошо, признава тя

03.11.2022

Бляскаво завръщане на Риана на сцената

26.09.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Адел пусна порция снимки с гаджето си

12.05.2022

Ново 20

21.04.2022


flash