Beyonce си навлече гнева на НАСА

Beyonce си навлече гнева на НАСА, след като използва в своя песен аудиозапис, направен малко след като космическата совалка Challenger се взриви през 1986, при което загинаха седем души на борда, пише бгнес.
 
Певицата използвала думите "голяма неизправност" от аудиозаписа в песента си, което се чува в първите 5 секунди на песента й "ХО". 
 
 
Това обаче не се приело добре от Американската космическа агенция. "Инцидентът с Challenger е важна част от нашата история, трагично напомняне, че изследването на Космоса е рисково и никога не трябва да бъде тривиализирано. НАСА работи всеки ден, за да почита наследството, оставено от нашите загинали астронавти, докато изпълняваме мисията си да достигаме нови висини и да изследваме Вселената", посочи агенцията в комюнике.
 
 
Макар да не се е извинила официално, Beyonce публикува съобщение, в което заяви, че причиненото страдание не е било умишлено. "Сърцето ми е със семействата на загиналите хора при трагедията с Challenger. Песента "ХО" беше записана с най-искреното намерение да помогне за излекуването на тези, които са загубили любими същества, и да ни напомни, че се случват неочаквани неща, затова трябва да обичаме и ценим всяка минута, която имаме с най-важните за нас хора. Композиторите включиха аудиото в знак на почит към самопожертвувателната работа на екипажа на Challenger с надеждата те никога да не бъдат забравени", се казва в изявлението на певицата. 

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе - №1 в САЩ и на Острова

08.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Нападнаха Бионсе в социалните мрежи

02.08.2022


flash