Търси в сайта...

Чуй новия сингъл на Justin Timberlake, "Take Back the Night"

Justin Timberlake направи премиера на новия си сингъл "Take Back the Night". Парчето е първата нова песен от предстояшия му албум Тhe 20/20 Experience (2 of 2), планиран да излезе през септември.
 
 
Веднага след публикуването на сингъла обаче се наложи Justin да дава обяснения, защото се оказа, че името на песента е и име на организация, занимаваща се със защита на жертвите на сексуални посегателства и превенцията им.
 
Активистите от Take Back the Night не приеха добре употребата на името им без да е искано позволение и реагираха веднага с писмо до екипа на изпълнителя. От своя страна са получили отговор, че е станал пропуска и не е било ясно, че името е вече заето, както и извинение за недоразумението. "Обясниха ни, че Justin е от добрите, че е семеен мъж", разказва Katherine Koestner, директор на организацоята. “Твърдяха, че нищо не са знаели за съществуването ни. Не знам в коя страна си мислят, че живеем, но дори ако допуснем, че наличието ни някак е убягнало на г-н Timberlake, явно някой в екипа му, който е следвало да координира тези работи, здраво е оплескал нещата.”
 
За казуса не е помогнал много и сексуалният подтекст в текста на песента: “Тексът определено е доста сексуален и няма ясна анти-насилствена позиция в него, напротив. Фразата "Use me" ("Използвай ме") например, не е никак популярна сред хората, свързани с организацията. Това подменя цялата идея. Внезапно когато потърсиш "Take Back the Night" в Wikipedia,  намираш съвършено различно послание. Това не е от полза”
 
Изпълнителят обаче побърза да се извини и защити: “Искам да се възползвам от възможността и да заявя, че нито песента, нито текста ми по някакъв начин имат нещо общо с организацията. Колкото повече научавам за фондацията Take Back The Night, толкова по-трогнат съм от усилията им да спрат насилието над жените, да изградят сигурни общности и да окуражат уважението към жената в една връзка – все неща, които всеки от нас би трябвало да отстоява. Мога само да се надявам, че това съвпадение ще популяризира още повече тяхната кауза и дейности.”

Свързани новини

Timbaland се завръща с нещо интересно

01.09.2023

И Джъстин продаде правата си

30.05.2022

Непознатите хобита на звездите

26.11.2021

Излиза филм за разголването на Janet

02.11.2021

Любовта победи: 7 звездни двойки

13.07.2021


flash