Avicii намали пиенето заради остър панкреатит

Шведската денс звезда Avicii мина на сух режим, след като беше дисгностициран с остър панкреатит (възпаление на панкреаса) миналата година.
 
Диджеят имал навика да успокоява нервите си преди шоу по обичайния за много изпълнители начин - със солидни дози алкохол. В един момент от лекарство, действието се превърнало в ежедневен навик, който започвал с коктейли от сутринта, продължавал с вино по обед и завършвал с шампанско вечерта.
 
"Пътуваш насам-натам, живееш в куфара си, отиваш на терена и там има безплатен алкохол навсякъде", разказва той пред сп. "GQ". "Сякаш е странно и неестествено, ако не пиеш изобщо... Не ми е и хрумвало, че ще ми стане навик… Просто свикнах да пия, защото алкохолът ти вдъхва веднага кураж и увереност - а после ставаш зависим от него.”
 
Непрекъснатата последователност от питиета обаче накрая взела своя дан от тялото му и 23 годишният Tim Bergling, както е истинското му име, се оказал в болницата в Ню Йорк с ужасяващи болки в стомаха през януари 2012. Avicii преларал 11 дена, възстановявайки се от заболяването и сега внимава с всяка капка, за да не си навлече допълнителни проблеми. “Може би и сега пия повече, отколкото трябва", признава изпълнителят. "Но имам мярка - никога не пия двяа последователни денс.”
 
Разкритието идва само седмици след като диджеят и продуцент трябваше да отмени няколко шоута в Австраиля, след като постъпи в болница заради "проблеми със стомаха". Тогава обаче той стисна зъби и отложи операцията за отстраняване на жлъчката, за да може да довърши австралийското си турнето.

Свързани новини

Avicii готви "най-добрия албум"

10.01.2017

Otto Knows&Avicii - Back Where I Belong

03.06.2016

Avicii обяви, че спира с турнетата

29.03.2016

Ed Sheeran е най-популярен в Spotify

02.12.2015

Най-добре платените звезди под 30 г.

26.11.2014

Коментари


flash