Цинарикс от Монтавит - естествен лек за здравословното храносмилане

Артишокът със сигурност не присъства в списъка с покупките на повечето от нас, но артишокът присъства на челни позиции в няколко различни класации за най-полезни храни.
 
За родина на екзотичния зеленчук се приема Средиземноморието, но той се радва и на голяма популярност в Америка (Калифорния), където е пренесен от испанските заселници през 1600 год. Като лечебно растение е бил познат още на древните народи. Древните гърци и римляни го използвали като хранителна добавка и като средство за профилактика на различни заболявания. 
 
Aртишокът е сред природните продукти с най-изразено жлъчегонно действие, осигурявано от цинарина в състава му. Това действие подпомага както храносмилането, така и пречистването на черния дроб, а оттам и детоксикацията на организма. Артишокът съдържа и силимарин – мощен антиоксидант и хепатопротектор.
 
В състава на артишока се откриват няколко от най-мощните антиоксиданти в природата – кверцетин, рутин, галова киселина и цинарин. Антиоксидантният потенциал на артишока го поставя сред водещите хранителни продукти, помагащи за превенция на оксидативния стрес в тялото. Много форми на рак се развиват вследствие на влиянието на свободните радикали в организма. Научни проучвания показват, че в по-високи дози антиоксидантите в артишока могат да потискат развитието на рак на гърдата и на чернодробен карцином.
 
Горчивия вкус на артишока   подобрява  стомашната секреция, а повишената продукция  на жлъчка стимулира панкреаса да отделя повече храносмилателни ензими, подобрява  метаболизма  на  мазнините, особено след консумация на тежки, трудносмилаеми храни и стимулира перисталтиката. В резултат на подобреното храносмилане и редовно изхождане редовния прием на препарати на базата на aртишок може да доведе до подобряване на мастната обмяна, понижаване на стойностите на холестерола, триглицерите и дори кръвната захар и до редукция  на телесното тегло.
 
Интересно е да се отбележи, че макар в практиката да се консумира основно сърцевината на артишока, месестите листа, с която тя е покрита, съдържат съпоставими количества от посочените полезни съставки. Първият препарат на базата на екстракт от листата на артишок, регистриран в България преди повече от 15 години е Цинарикс на австрийската фирма Монтавит! Таблетките Цинарикс съдържат 55 мг стандартизиран екстракт от листата на артишока, а от началото на 2020г. в аптечната мрежа ще бъде наличен и Цинарикс Форте. Със своя състав от 600мг. екстракт от артишок във всяка таблетка това ще бъде най-мощния лекарствен продукт на базата на артишок, който може да бъде закупен  в аптeчната мрежа в  страната! 
 
Цинарикс и Цинарикс Форте са подходящи за всички хора, които се хранят неправилно, приемат често мазни храни, злоупотребяват с алкохол или лекарства увреждащи черния дроб, прекарали са хепатит или просто искат да подобрят храносмилането си, да нормализират теглото си и да водят по-здравословен начин на живот! Особено полезен би бил 
Цинарикс за хора с остранен жлъчен мехур или такива с повишен риск от затлъстяване, развитие на метаболитен синдром, диабет или атеросклероза! 
 
Цинарикс Форте с най-висока концентрация артишок е едно достъпно, ефективно и безопастно решение при продължителна употреба при хора с лека до умерена хиперлипидемия.

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

Премиери от BMW и КТМ на Moto Expo 2024

16.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024

Наближава Moto Expo 2024

09.02.2024


flash