Търси в сайта...

Стартира приказен конкурс за детска рисунка

За четвърта поредна година BRITANICA предизвиква малките таланти от цялата страна с национален конкурс за детска рисунка. Неговата тема е "Аз като герой в любимата ми приказка", а наградите са изкушаващи.
 
Надпреварата ще продължи до 9-и ноември. Могат да участват деца от III и IV група на детските градини и от I и II клас на училищата. Рисунките във формат А4 трябва да се изпращат по пощата на адреса на BRITANICA – София, ул. "Шести септември" 7, ет. 1 - отдел Маркетинг, или да се занесат от родителите в някой от 16-те филиала в София, Пловдив, Варна и Бургас.
 
Всички условия за участие и данните, които трябва да се попълнят, можете да видите в сайта geroi.britanica-edu.org.
 
BRITANICA насърчава малките художници да нарисуват себе си в любимата си приказка, за да повярват децата, че и те могат да бъдат герои, за които няма граници, стига да полагат усилия, да не се отказват и да постъпват правилно – също като персонажите от приказките. Сюжетът на рисунката може да бъде от книжка, фантастична поредица, легенда, басня, мит, комикс, класическа или модерна приказка – всяка една история, която "приказва".
 
"Търсейки своето място в приказките, децата ще преосмислят и света около себе си и ще запазят вярата си, че и обратното е възможно – да пренесат вълшебствата в действителността. Ще бъдат провокирани да повярват, че самите те могат да бъдат като приказните герои – умни, находчиви, мъдри и способни да покорят всяка цел. А мечтите и въображението са онова, което прави света ни по-добър.", мотивират избора на тема на конкурса организаторите от BRITANICA.
 
Отличия ще получат шестимата участници, класирани от първо до трето място в двете възрастови категории. Голямата награда за първите места е годишен курс по английски език в BRITANICA, класираните на второ място ще получат летен курс по английски, а за носителите на бронза е предвидена детска книга на езика на Шекспир. За всичките шестима малчовци ще има още и образователна настолна игра, и книга с илюстрации, осигурени от партньорите на BRITANICA в конкурса - Thinkle Stars и фондация "Детски книги". За авторите на двадесетте най-добри рисунки са предвидени и поощрителни награди.
 
Детските картини ще пресява компетентно шестчленно жури, а четиридесетте най-хубави творби ще бъдат подредени в специална виртуална изложба.
 
Предишните издания на превърналия се вече в традиция конкурс бяха посветени на обитателите на река Дунав – птици, риби, насекоми, животни (през 2016 г.) и на трудолюбивите пчели (през миналата година). "Тогава участниците бяха хиляди и писмата с рисунки пристигаха от цялата страна. Очакваме и сега интересът да бъде голям. Независимо дали победителите са от София, Варна, Бургас и Пловдив, където имаме филиали, или са от други населени места, BRITANICA прави всичко възможно носителите на големите награди да могат да се възползват от тях", уверяват организаторите.
 
Медийни партньори на конкурса са радио FM+, Fresh! и Melody.

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

Moto Expo 2024 започва от утре

19.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

11.04.2024

Ново от Moto Expo 2024

06.04.2024


flash