Лазерната епилация: Планиране за най-добри резултати

Лазерната епилация е най-ефективният и дълготраен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Можем да отстраним 89% от косъмчетата в зоната за период от 15 години. Процедурата е несравнимо по-безболезнена от всички други методи. И може да ни излезе по-евтино.
 
Но само когато се извършва по правилния начин.
 
Факторите за ефективна лазерната епилация са няколко и ги разглеждаме подробно тук, като продължение по темата след гостуването на д-р Трачева в "Шоуто на блондинките" по Радио Fresh!. 
 
На първо място, трябва да сме добре информирани. След това да изберем услуга, която покрива необходимите критерии. И накрая всичко зависи от нашето собствено планиране и дисциплина.
 
Но нека първо започнем от самото начало.
 
Какво представлява лазерната епилация?
В медицината лазерните технологии се разработват активно още от 1990-те, но отнема много време докато минат всички необходими тестове и проучвания, за да можем днес да имаме доказана безопасност и гарантирани резултати. Лазер всъщност е съкращение от английското Light Amplification by Simulated Emission of Radiation (LASER) – тоест свръх-усилена и свръх-насочена светлинна енергия. При процедурите за обезкосмяване, импулсът на лазера се привлича от меланина (пигмента) в косъма, достига до корена, където светлината му се превръща в топлина и унищожава луковицата на косъма. Тези лазери се делят на диодни и александритни според честотите, на която работят.
Лазерите за епилация се делят на диодни и александритни, според дължината на вълната, на която работят.
 
 
Александритен лазер
Тежката артилерия в медицинските лазери за обезкосмяване е именно лазерът Gentle Lase Pro. Неговата специфична дължина на вълната 755nm се абсорбира най-добре в меланина. И по-важното – той е единственият ефективен за както за тъмни и дебели косми, така и за светли и тънки косми, докато диодният е ефективен само за тъмни косми. В световен мащаб александритните лазери са широко разпространени, но в България са рядкост, защото апаратите са скъпи и малко центрове се решават на такава инвестиция.
Защо не само силата, но и бързината са важни? Представете си, че искаме да счупим една пръчка. Ако я натиснем силно и рязко, ще я счупим. Ако натискаме дълго, но слабо, може да я огънем, но няма да я счупим.
Задължително се поинтересувайте какъв тип е лазерният апарат преди да изберете процедура.
 
Сбогом на болката
Трябва ли премахването на нежеланото окосмяване да бъде свързано с мъчение? След хиляди години и всякакви методи за инквизиция – вече не. Апаратът Gentle Lase Pro, например, е безконтактен и при него не се нанася гел, което го прави още по-бърз. Вместо това разполага с патентована, вградена в накрайника охлаждаща система (DCD), която прави процедурата безболезнена. Усещането прилича на леко боцкане, но не и болка. Освен това минава бързо. Например, зона с размери 10×10 см отнема около 5-7 минути oт влизането в кабинета, през самата процедура, до излизането.
 
Кога и как се правят процедурите?
Друг важен фактор е броят на процедурите и интервалът, през който се правят. Неслучайно ние препоръчваме 6 процедури на зона, защото тогава можем да разчитаме на гаранцията дадена ни от производителя на Gentle Lase Pro. Космите в човешкото тяло имат две фази на растеж – анагенна и катагенна. При всяка процедура ние премахваме нова порция косми, като ги атакуваме в анагенна фаза (aктивната фаза на растеж) – само тогава могат да се унищожат от фоликула. Тогава няма да имаме окосмяване в зоната за 10 до 15 години, а може би и повече. 
Друг важен фактор е периодът между две процедури. Истината е, че космите растат за различно време в различните зони на тялото. На краката това може да бъде между 60-90 дни, а на лицето между 30-40 дни. Затова е много погрешно да се планират посещенията грубо "по веднъж на месец". Правилното действие в грешния момент, все пак е грешно действие.
Непременно трябва да се следят и енергиите (силата на лазерните импулси), като те трябва да се увеличават с течение на следващите процедури. Което ни води и до може би най-важния фактор.
 
Точните специалисти
Както и най-новият самолет има пилот, така и най-модерната медицинска техника се управлява от специалист. За нас е изключително важно да се работи само с дипломиран медицински персонал – лекари, дерматолози, кинезитерапевти и т.н. Апаратът Gentle Lase Pro е последно поколение технология и е напълно автоматизиран, дори сигнализира (или блокира), за да предпазва от грешка по невнимание. Но това не може да замени човешкия фактор – специалистът, който работи с апарата. Който може да прецени вашия фото-тип, кожа, окосмяване, да провери за бенки или друга специфика на кожата. И да обясни всичко на достъпен, човешки език. Защото в крайна сметка, освен ефективно решение за нашите нужди, козметичната процедура трябва да бъде и приятно изживяване. 
 
 
Как може това да ни излезе по-евтино?
Лазерната епилация не може да бъде сравнявана с кола-маската, бръсначa, фото-епилацията, епилаторите или  крем-депилатоарите, защото тук говорим за перманентно обезкосмяване. Тук не става дума за редовната процедура, която трябва да се прави завинаги или която само утежнява проблема с всеки следващ път. Разликата е като да купиш апартамент еднократно или да плащащ наем всеки месец.
Всеки може сам да изчисли сумата, която ще харчи на редовни порции за години напред и да я сравни с цената на 6 процедури за период от 10 години, например. Още повече, че за много млади хора този проблем може да бъде решен от самото начало. Тоест, колкото по-рано започнем с лазерна епилация, която решава въпросa перманентно, толкова повече спестяваме.
Това изисква да планираме правилно бюджета си и да започнем навреме. Правилото е следното: винаги започваме в неактивния сезон да се подготвяме за активния сезон. Независимо дали става дума за спорт, хранене или обезкосмяване. Няма как да очакваме да започнем процедурите през май и да сме готови за лятото. За най-големите зони (крака, например) е добре да започнем 9 месеца преди активния период, за да можем да имаме време да извършим процедурите в точните моменти за максимална ефективност.
 
Ние в Body Aesthetics вярваме в следната формула: 
Информираност + Целенасочени усилия = Дълготрайни резултати.
Затова предлагаме безплатни консултации, за да помогнем на всеки да вземе правилното решение за премахване на нежеланото обезкосмяване. Това изисква най-добрата техника, експертен персонал, но и планиране от страна на клиента.
 
Слушайте ни и следващата сряда, 10 октомври, когато ще говорим за оформяне на тялото в "Шоуто на блондинките" по Радио Fresh!.

Свързани новини

Наближава Wine Fest Burgas 2019

06.06.2019

Посрещни новия сезон с нови кецове!

03.06.2019

Идва "Автомобилен салон София 2019"

20.05.2019

СОМО изненадва със специална промоция!

02.05.2019

Discover.Vino World 2019

02.05.2019

Коментари


flash