ВУЗФ - университетът, който гради кариери

През последните години на фона на все по-големия брой младежи, които избират следват в чужбина и все по-празните университетски зали на родните вузове, един университет в България продължава не само да привлича студенти от България, но грабва интереса и на много чужденци. 
 
Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е един от най-добрите бизнес университети с профил икономика у нас. И за разлика от закостенялата система, университетът залага на новото и модерното. Кандидат-студентите и магистрите могат да кандидатстват за прием изцяло онлайн, а връзката с администрацията е 24/7 чрез фейсбук и онлайн чат.  
 
Националната рейтингова система на МОН нарежда ВУЗФ в топ 5-те най-добри вуза за преподаване на икономически специалности у нас. Той не може да се сравни с огромните университети, в които учат хиляди, хиляди студенти, а любимата им оценка е среден 3. Защото не е това целта му. 
 
ВУЗФ е университет, където отиваш, за да се научиш как да успееш. По-голямата част от аудиториите са малки и стилно обзаведени -  за най-много 35 души. Лекциите са интересни, полезни и забележете – включват послендите тенденции и наблюдения от експерти. Обикновено по време на тях се зараждат много дискусии, защото самите преподаватели провокират такива, стимулирайки студентите да вземат участие. Упражненията често се провеждат в реална корпоративна среда. Редовно се организират тренинги и посещения в компании, като за много студенти именно по време на тях намират и първите си стажове и работа.
 
"Най-ценното във ВУЗФ е, че влизаш в университета не за да пишеш курсови работи и да учиш суха теория 4 години, а за да учиш, работейки и трупайки професионален стаж. От личен опит мога да кажа, че така курсовите работи се пишат много по-лесно, защото имаш какво да кажеш и какво да предложиш, а не преповтаряш нечии думи", категорична е Аделина Стефанова – дипломант на ВУЗФ, която ръководи и собствена компания.
 
От създаването си през 2002 година досега, ВУЗФ се слави с това, че дипломантите му се реализират много добре професионално и бързо изкачват корпоративната стълбица. Над 90% от студентите, които завършват ВУЗФ, работят по специалността си, а 30% от тях заемат ръководни позиции. Това показват данните от проучване през 2017 сред дипломантите на университета. Голяма част от студентите посочват, че именно благодарение на практическото обучение във ВУЗФ – уебинарите, тренингите в различни компании, специализираните семинари, и външните експерти, които често гостуват в лекциите, са успели много бързо да свикнат с корпоративния процес и да се реализират. 
 
Характерното за бизнес университета е, че в програми като "Финанси", "Счетоводство, одит и контрол", "Застраховане, oсигуряване и финанси", Бизнес психология и човешки ресурси", "Маркетинг, продажби и бизнес в интернет", Бизнес икономика, предприемачество и иновации" се включват конкретни дисциплини, които да изградят у нетренирания студент лидерски качества и умения. От университета са категорични, че това е един от скритите козове, благодарение на които дипломантите на ВУЗФ успяват да изградят успешна бизнес кариера. 
 
"В това отношение ВУЗФ следва поведението на големите университети на запад. Ние искаме нашите студенти да знаят, могат и да успяват. Те са нашето реноме", категорична е Детелина Смилкова – вицепрезидент на ВУЗФ. По думите й университетът изключително много залага и на това да предлага на студентите да кандидатстват в бакалавърски и магистърски програми, от каквито работодателите имат нужда. 
 
"Светът се променя много бързо – много професии изчезнаха, а други се появиха. Затова ние създаваме бакалавърски и магистърски специалности, от които пазарът има нужда. Така успяваме да запълним глада на работодателите за качествени и добри кадри в повечето бизнес сфери, а студентите ни успяват да работят и да се развиват професионално, изпреварвайки наборите си", обясни още Смилкова.
 
Последните две подобни специалности, които ВУЗФ разкри, нямат аналог в България - "Системи и умения за продажби, коучинг и мотивация на търговци" и "Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации". Добрите партньорства и десетките инициативи, в които университетът участва, са още един плюс, който работи в полза на студентите и може да им гарантира работа.  
 
Конкурсът "Академия" за финансови анализатори" например ще даде възможност на двама души да спечелят 100% стипендия за магистратура "Финанси" и гарантирана работа в две от най-добрите бизнес медии в България – Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria. Студентите могат да кандидатстват до 20 септември, като изпратят CV и анализ на актуална финансова тема на info@investor.bg
 
Ако и ти искаш да направиш първото си бизнес решение по пътя към кариерата, кандидатствай на iskam.vuzf.bg

Свързани новини

Да спасим един човешки живот!

24.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

22.04.2024

Moto Expo 2024 започва от утре

19.04.2024

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

11.04.2024


flash