Мощни хибридни машини показват на изложбата "Стройтех” в Пловдив

Хибридни модели изместват конвенционалните не само при автомобилите, а и в строителната техника. Това демонстрират участници в изложбата "Стройтех 2018", която се организира в рамките на Международния технически панаир от 24 до 29 септември в Пловдив. 
 
За първи път ще бъдат показани мощни товарачи и багери, които могат да се движат по релси и по шосе, мотокари, работещи с бензин и ток. Хибридните версии стават все по-търсени заради своята икономичност и функционалност. Те са хитовите експонати в парка за тежка строителна механизация. Специализираната секция за машини за изграждане на инфраструктурни съоръжения беше обособена за първи път миналата година, а сега площта й се увеличава с 22% заради големия интерес на фирмите.
 
Вносители на известни световни марки ще представят багери, самосвали, бетон възли, съоръжения за събаряне на здания и направа на канали, както и много други изделия. Асортиментът се допълва от складова техника, от оборудване и резервни части. Наред с машините-гиганти ще може да се видят минимодели, като багерите от Германия, които идват за първи път у нас. Така паркът с демозона за строителна механизация ще събере последното поколение техника за всякакъв вид дейности. 
 
"Над 20-процентният ръст на изложбата "Стройтех" онагледява силния подем в икономиката, тъй като строителството е индикатор за нейното развитие. Разширяването на браншовия периметър доказва, че положителният тренд обхваща всички сектори", коментира д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. Националният изложбен център организира деловия форуми за инвестиционни стоки и технологии, който е сред водещите в Югоизточна Европа.
 
74-ото издание на Международния технически панаир ще стартира с нови акценти. За първи път ще има Град на автомобилите.  Изложението "Auto City Пловдив 2018" ще представи леки коли, автобуси, автосервизно оборудване, резервни части на известни марки. Изложбата "Химия" ще бъде с повече участници и ще акцентира на екологичните тенденции. Авангардни решения за индустрията ще предложат още седем изложби: "Акватех" (за водния сектор), "Елтех" (за електроника и електротехника), "Енеко" (за енергетика и екология), "Инфотех" (за информационни технологии), "Интермин експо" (за минната индустрия), "Машиностроене", "Робохайтех" (за роботи и автоматизирани системи). 
 
Очаква се компании от близо 40 държави да презентират своите продукти и услуги по време на Международния технически панаир в Пловдив пред повече от 30 000 посетители специалисти от Европа.

Свързани новини

За чисти дихателни пътища

15.04.2024

Royal Enfield и Rueju на Moto Expo 2024

11.04.2024

Ново от Moto Expo 2024

06.04.2024

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

Премиери от BMW и КТМ на Moto Expo 2024

16.03.2024


flash