Мечтата на 14-годишно момче да полети е сбъдната!

Илкер Сальовлу е от малкото българско село Езерче и е ученик в 7-ми клас. Съдбата решава да лиши този ангел от неговите крака. Илкер е роден с тежка диагноза - спинална мускулна атрофия. Но това не му пречи да прави света около него едно по-добро място. Той дава пример на всички около него, че трябва да сме смели и да мечтаем, независимо от препятствията, които животът е поставил пред нас.
 
Илкер е победител в конкурса "На крилата на моята мечта" със снимка и кратко есе по темата. В есето си той пише: "Моите мечти са много, но аз ще изброя само две. Едната от тях, която искам най-много е да провървя като другите и да скачам, да бягам, да играя футбол и още много неща, на които гледам с огромно желание. Аз и да не мога да вървя, пак съм си нормален и моите съученици и учители ме приобщават във всички училищни и извънучилищни инициативи.
 
Втората ми мечта е да се кача на самолет и да видя света от високо, и да усетя, че имам крила, и летя, сякаш съм над облаците. Моите мечти ми дават криле и както се казва: "Ако си роден без криле, не им пречи да израснат." (Коко Шанел). Аз ще оставя на моите криле да растат, защото те – мечтите, ми дават сили да продължа да вярвам в тях. Вярвам, че за да постигна велики неща, аз не трябва просто да действам, но и да мечтая. Не просто да планирам, но и да вярвам. Тези мои мечти и сега да не се сбъднат, аз вярвам, че някой ден те ще се сбъднат и аз ще мога да правя всичко, което искам…"
 
Есето, написано от цялото му сърце, трогва дирекорката на училището и тя решава да сбъдне мечтата му да полети. На 5 юли, в плевенското село Бохот, мечтата на Илкер е осъществена със съдействието на SkyVision! След кратък инструктаж от пилота всичко беше готово и Илкер се извиси в небесата. След приземяването се оказа, че седмокласникът не само се е возил, а дори е управлявал самолета през голяма част от полета. С треперещ глас момчето успя да разкаже какво е почувствал в момента, в който е полетял, като най-важните му думи бяха "Ще го направя пак!".
 

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

Премиери от BMW и КТМ на Moto Expo 2024

16.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024

Наближава Moto Expo 2024

09.02.2024


flash