Операция "Жълти стотинки" помага на деца с множествени увреждания

Дарителската кампания Операция "Жълти стотинки” започна поредния си осми сезон с нова кауза. Тази година кампанията набира средства в помощ на децата с множествени увреждания. 
 
Даренията ще бъдат насочени към "Център за надежда", чиято цел е осигуряването на дневна грижа и обучение за деца с множествени увреждания от София. Събраните по време на кампанията средства ще бъдат инвестирани в осигуряване на допълнителни рехабилитатори към Центъра. А олимпийският медалист Йордан Йовчев и чаровната певица Белослава за поредна година са лица на кампанията, вярвайки, че със своя пример ще увличат повече хора да подпомогнат каузата.  
 
Вече осма година Операция "Жълти стотинки" е инициирана от VIVACOM, а тази година основен партньор на кампанията е фондация "И АЗ МОГА”. Кампанията събира средства в магазините на VIVACOM и в редица други търговски вериги, където дребните стотинки, останали като ресто при покупка, могат да бъдат оставени в специално изработена касичка. 
 
Мотото на кампанията е "Твоето ресто връща надежда!”. Ако успее с мисията си, кампанията ще облекчи живота не само на десетки деца с множествени уврежания, но и на техните семейства, които често се превръщат в заложници на болестта. В много случаи майката остава сама в грижата си за болното дете, а здравите деца биват принудени от обстоятелствата да пораснат преждевренно, поемайки грижите за своите братче или сестриче. Допълнителните рехабилитатори ще повишат качеството на дневната грижа за децата, ползващи Центъра, и ще дадат възможност на техните родители и близки да ходят на работа. Ако се съберат достатъчно средства, ще може да се осигури и "мобилен терапевт", който пък ще осигури непрекъсваемост на процеса, ако детето временно трябва да остане у дома.  
 
В дарителската кампания може да се включи всеки, а от тази година малките търговски обекти могат да заявят допълнително от специалните касички за жълти стотинки. Така всеки търговец, независимо от обхвата и вида на бизнеса му, в името на доброто дело, може да заяви касичка за жълти стотинки на мейл kasichka@vivacom.bg и да събира средства за каузата. 
 
Всеки може да помогне и със sms на кратък номер 1415, или с обаждане на телефон 0 900 5 14 15. Цената е 1 лев за всички абонати на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лв. за клиентите на предплатени услуги. За по-големи дарения има осигурена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.
 
Операция "Жълти стотинки” е национална дарителска кампания на VIVACOM Fund, която години наред подкрепя социални проекти в името на децата. Тя се провежда  с помощта на десетки партньори и всяка кампания мотивира стотици хиляди българи да дадат своя принос в нея. 

Свързани новини

Tочното решение за проблеми с гърба

18.03.2024

Премиери от BMW и КТМ на Moto Expo 2024

16.03.2024

LecoVita МЕМЕНТО за памет и концентрация

11.03.2024

Здраве за цялото семейство

04.03.2024

Наближава Moto Expo 2024

09.02.2024


flash