YouTube ще започне да предлага платени абонаменти

YouTube ще предлага платени абонаменти за достъп до определено съдържание. Това ще се случи още тази пролет, съобщава dnevnik.bg

YouTube се е свързал с някои от популярните видеоканали и им е предложил да направят нови канали, в които да публикуват платено съдържание. Целта е абонаментът за един такъв канал да струва между $1 и $5 на месец.
 
Ръководството на видеопортала обмисля варианти за предлагането и на платени предавания на живо, както и създаването на платени категории. Например част от клиповете за съвети по конкретни теми могат да станат и платени.
 
В началото ще се разчита предимно на големите медийни компании, които имат необходимите ресурси да създават качествено съдържание, което ще може да привлича вниманието на потребителите. С течение на времето почти всеки ще може да монетизира съдържанието на видеоклиповете си. Плановете са първите платени канали да стартират през втората половина на тази година.
 
Обмислят се няколко различни варианта за предлагане на платеното съдържание. Според информация на The Wall Street Journal един от тях е предлагане на ранен достъп до определени клипове, които по-късно ще бъдат налични за всички.
 
Това няма да е първият опит на YouTube с предлагане на платено съдържание. Видеопорталът вече генерира приходи, като отдава стари филми и клипове под наем за гледане за определен период от време.

Свързани новини

Деветгодишен стана инженер в Майкрософт

17.01.2013

12-те думи на 2012 г.

21.12.2012

Цялата година в 3 минути

16.12.2012

Топ 10 на безплатните приложения

14.12.2012

Най-коментираните теми във Facebook

14.12.2012


flash