Най-коментираните и интересни теми във Facebook за 2012 г.

Социалната мрежа Facebook съвсем естествено е едно от местата, където хората коментират нещата, които ги вълнуват. Това създава и интересна картина за събитията и хората, които са привлекли и задържали вниманието на интернет потребителите през изминалата година, предаде Dnevnik.bg

За разлика от Twitter и Google обаче Facebook не публикува общи статистики за целия свят. Вместо това социалната мрежа реши да публикува данните само за страните, в които има най-много и най-активни потребители.

На първо място, разбира се, е САЩ. Събитието, което американците са коментирали най-много през 2012 г., са президентските избори в страната. Те са следвани от финала по американски футбол "Супербол" и смъртта на певицата Уитни Хюстън.

Във Великобритания най-дискутираната тема са олимпийските игри. Във Франция е президентът Франсоа Оланд. В Русия - Владимир Путин, следван от групата Pussy riot.

И в останалите държави съвсем естествено водещи са местни теми, събития и личности. В списъците обаче стават ясни и някои по-общи предпочитания.

Например сред най-интересните теми за най-големите европейски държави е футболът. Най-голям интерес са генерирали футболният клуб "Челси" и португалският футболист Кристиано Роналдо.

В технологично отношение интерес привличат Instagram, iPhone 5 и множеството дискусии по спорния договор SOPA.

Освен това Facebook позволява на всеки потребител да направи собствена статистика за най-важното, което се е случило през годината в неговия живот. За целта просто трябва да посетите този линк и социалната мрежа ще генерира колаж и статистика, която може да споделите с приятелите си, ако желаете.


Свързани новини

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Социалната мрежа не казва нищо за бъга

24.08.2022

Зукърбърг забогатя на гърба на Tik Tok

07.08.2020

Какво сме търсили в Google през 2019

27.12.2019


flash