Искате да сте идеална двойка? Спазвайте тези 20 правила, за да запазите любовта завинаги жива

Няма влюбена двойка, която да не мечтае да остане такава. Оказва се, това не е чак толкова трудно, уверява порталът woman.bg. Ейми Одел и Лори Фрадкин - автори на много статии на тема човешки взаимоотношения, са събрали 20 основни съвета, споделени им от щастливи двойки, за тези, които тепърва искат да станат такива. 
 
1. "Как премина денят ти?" 
Това е много важен въпрос. Винаги питайте вашия партньор за това.Тези на пръв поглед дребни въпроси показват, че за вас действително е важно какво се случва в живота на вашата половинка. 
 
2. Кавгите - това са просто кавги 
Не им позволявайте да разрушат отношенията ви. Може да сте безумно влюбени в някого и въпреки това понякога той да ви ядоса. Случва се с всички и не е страшно. Но припламването на искри не означава край. Неразделните двойки поставят отношенията си над всички конфликти. 
 
3. Отношенията предполагат отговорности 
Не сте задължени да харесвате всичко, което правите заедно. Но дори в случите, когато не ви е интересно, вие знаете, че правите вашата половинка щастлива. И това си струва. 
 
4. Говорете честно за това, което не ви е интересно 
Разбира се, не всичко може и трябва да бъде задължително. Много важно, например, е всяка година да ходите на рождения ден на неговата/нейната майка. Но поканата на негов приятел да изпиете по бира и да гледате баскетбол напълно можете да откажете. 
 
5. Дългият път е постлан от дреболии 
Вашият партньор обича шоколад или чипс, или дъвка? Когато сте в магазина, просто вземете за него това, което обича, не е трудно. Но такива мънички изненади показват, че вие винаги помните и мислите за любимия човек. 
 
6. Не настоявайте за двойни срещи 
Обикновено това изглежда така: имате приятели, които също са започнали да се срещат. Двойни срещи, това е супер! Но това са ваши приятели, а не ваши партньори. По-добре идете някъде поотделно. Не натрапвайте на половинката си приятелство с когото и да е било. 
 
7. Излизате? Целунете се. Връщате се - целунете се 
Това винаги е много мило, когато той се събужда и се приготвя за работа. Колкото и да закъснява, ще намери време да ви целуне. И първото, което ще направи, когато се прибере, е да ви целуне. Това показва, че във всяка една ситуация за вас двамата важните сте вие. 
 
8. Отклонете покана, бъдете един с друг 
Не трябва да приемате всяка покана, само защото в календара ви се е отворил свободен прозорец. Колкото сте по-възрастни, толкова по-плътно ще е зает вашият ден. Най-добре е да прекарате свободното си време с любимия човек. 
 
9. Отнасяйте се към неговото/нейното семейство като към своето 
На родителите на партньора ви ще им бъде много приятно, както и на него самия. Позвънявайте им от време на време, пишете им. Идете заедно някъде дори, когато вашият партньор сега не е до вас. 
 
10. Често казвайте "Обичам те" 
Тези думи никога не остаряват. Колкото и често да ги казват, никога няма да са в повече. 
 
11. Проявете грижа, когато партньорът боледува 
Да, това ще означава да отмените плановете си за вечерта и да нахраните любимия човек с гореща супа, преди да изтичате до аптеката за лекрства. Не се оплакайте. Никой не се разболява нарочно. А когато самите вие се разболеете, вашият партньор също няма да ви изостави. 
 
12. Помагайте на половинката си в домашната работа 
Разбира се, на никого не му харесва да бъде човекът- пералня. Затова винаги е много мило да облекчите живота на човека до вас, както можете. А благодарение на вашето старание, на партньора ви ще му остане време, което да прекарате заедно и сили и настроение, които да посвети на вас. 
 
13. Не дразнете и не нападайте партньора си, особено в приятелския му кръг 
Отнасяйте се един към друг с уважение. Винаги мислете за това, че има неща, които той не би искал да споделя с другите. В края на краищата това е вашият любим човек, а не боксова круша. 
 
14. Правете всичко навреме, не закъснявайте 
Дори не можете да си представите какво количество кавги можете да избегнете, просто като не закъснявате. Достатъчно е да започнете да се приготвяте 10-20 минути по-рано, за да избегнете куп ненужни конфликти. 
 
15. Ако някой говори нещо лошо за партньора ви - защитете 
Дори когато сте много учтиви, има ситуации, в които е нужно категорично да отбиете такива разговори. Та вие сте си най-главните съюзници! 
 
16. Споделяйте един с друг личните си планове 
Искате да се поотпуснете на чашка след работа? Да поостанете у приятели? Просто нека това бъде известно на вашия партньор. Така хем половинката ви няма да се притеснява къде сте и какво ви се е случило, хем ще може да направи свои планове, след като няма да сте заедно. 
 
17. Отговаряйте си един на друг на позвъняванията и есемесите 
Не отказвайте и не превключвайте на друга линия заради "по-важен" разговор. Ако партньорът ви се нуждае от нещо, без значение от какво, то трябва да е вашият приоритет. 
 
18. Не се карайте по време на пътуване 
Луксозният хотел, който той е резервирал, не се оказва чак толкова шикозен? Забравили сте да му опаковате любимите дрехи, макар че сте му обещали? Отнесете без драми към това - то може да стане начало на кавга или начало на забавна история, която после весело ще разказвате на приятелите си. 
 
19. Добавете в отношенията си спонтанност 
Докато се разхождате вечер, внезапно резервирайте вечеря за двама - защо не? Виждате, че ще има концерт на любими ваши изпълнители - купете билети. Това ще направи живота ви не само приятен и разнообразен, но и весел. 
 
20. Обичайте се, без да си поставяте условия 
Понякога това действително е много просто, но работи безотказно само когато го спазват и двамата партньори. 

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash