6 начина да се отърсим от сутрешната раздразнителност

Справянето със сутрешната раздразнителност никога не е лесна задача, дори и когато практикувате медитиране. Тялото само може да се лекува, трябва само да му дадете шанс, за да го направи. Следвайте експертните съвети на profit.bg за намаляване на сутрешната раздразнителност и ще можете сутрин да отваряте очи с думите "Какво красиво утро!”. 
 
1. Ставайте по-рано 
Когато спите до късно сутринта или до обед, раздразнителността ви пропорционално се повишава. Затова опитайте се да ставате по-рано. Изследвания сочат, че хората, които имат навика да спят повече от 9 часа на нощ, страдат по-често от раздразнителност, депресия, надебеляване и други здравословни проблеми. В същото време липсата на достатъчно сън води до влошаване на здравето. Следователно, направете така, че да спите поне по 7-8 часа дневно. Когато развиете навика да ставате от леглото по-рано, ще имате предостатъчно време, за да си направите закуска и да започнете деня без бързане. Освен това, този навик е полезен за кожата ви. Хората, които си лягат рано, имат по-чиста кожа. 
 
2. Упражнявайте се 
Да, да, знаем, че за някои от вас думата "упражнения” рано сутрин е свързана с неудобство, но знаете ли, че това е един от най-ефективните начини за прогонване на сутрешната раздразнителност? Така подобрявате мигновено настроението си и се зареждате с енергия. Като краен резултат допринасяте за общото си здравословно състояние. Предлагаме ви да изпълните няколко прости упражнения като скачане на въже, клякания или пък йога. Пробвайте веднъж и ще се убедите колко са ефективни. 
 
3. Направете си здравословна закуска 
Надяваме се знаете, че никога не трябва да пропускате закуската, но също така трябва да обръщате внимание на своето сутрешно меню. Добър вариант е да хапнете варено яйце, омлет, пресни плодове или пък палачинки, но няма да сбъркате, ако добавите към закуската си повече зелени продукти. Смути с хлорофил и магнезий ще ви помогне да освободите напрежението, да подобрите фокуса си и да се заредите с много енергия. 
 
4. Намалете приема на кофеин 
За да елиминирате сутрешната раздразнителност от живота си, намалете приема на кофеин. Ако не можете да си представите утро без чаша кафе, това усилие ще ви се стори непосилно. Приемът на прекалено количество кофеин повишава кръвното налягане и стресовите нива, да не споменаваме и фактът, че повишава раздразнителността. Вместо кафе можете да си направите чаша чай или пък друга сутрешна напитка. Да, чаят също съдържа кофеин, но той е много по-здравословен от този в кафето. 
 
5. Намалете приема на захар 
Когато се борите със сутрешната раздразнителност, е важно да поддържате кръвната си захар под контрол. Когато нивото на кръвната захар е по-високо или по-ниско, ви кара да се чувствате уморени, леко унесени и ви се приспива. Захарта може да провокира скоростно повишение на нивото на адреналин, което води до раздразнение, хиперактивност и проблеми с ученето и концентрацията. Ограничете количеството на захарта и подобрете настроението си още от ранни зори. 
 
6. Пийте до дъно 
Ако не искате да пиете смути или пък зелен чай сутрин, изпийте чаша вода с резен лимон. Дехидратацията често е резултат от различни заболявания. Препоръчително е да пием поне по 8 чаши дневно вода, като първата чаша задължително се изпива минути след ставането сутрин. Не позволявайте на раздразнителността да съсипе деня ви още от сутринта. Открийте най-добрия начин, по който да я преборвате и ограничавате. Колкото по-бързо овладеете нея, толкова по-бързо животът ви ще стане по-щастлив.

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash