10 неща, от които си струва да се откажем сега

Началото на годината е идеалното време, за да се освободим от старите шаблони на мислене, безсмислените си страхове, контактите с неподходящи хора, пише Списание 8. 
 
От вещи и килограми, които не са ни нужни. Именно сега набелязваме дългосрочните си цели, планираме в детайли важни действия и решения. Струва ли ви се, че определени хора или ситуации ви теглят назад? Използвайте началото на годината, за да създадете по-здрава основа за живот си, като се избавите от това, което ви държи застопорени на едно място.
 
И така, ето 10 неща, от които си струва да се откажете още от утре:
 
1. Откажете се от мисълта, че не сте на своето място. Всичко, което сте правили до този момент, ви е помогнало да станете този човек, който е трябвало да бъдете.
 
2. Откажете се от шаблонното мислене, задържащо развитието ви. Настъпи времето на позитивното разсъждаване.
 
3. Заровете мислите, че изпитанията ви ще продължат вечно. Всички неприятности и грешки са временни. Затова пък уроците, които ще усвоите с тяхна помощ, ще останат с вас завинаги.
 
4. Откажете се от стремежа да знаете и да разбирате всичко. Ако не разбирате нещо, вероятно още не е дошло времето това да се случи.
 
5. Откажете се от мислите, че нищо няма да ви се получи. Повярвайте, че животът ви е много по-добър, отколкото ви се струва.
 
6. Стоп с въпросите от сорта на "за какво ми е всичко това?". По-добре се попитайте каква поука можете да си извлечете от възникналата ситуация. 
 
7. Откажете се от непреодолимото на пръв поглед влечение да контролирате живота си. Може би не винаги ще получите това, което искате, но накрая най-често става ясно, че получавате точно това, от което имате нужда.
 
8. Стоп с увереността, че се състоите само от грешки. Вашите грешки са вашите шансове да станете по-силни.
 
9. Отхвърлете стремежа си да сте винаги прави. Като доказвате, че другите грешат, всъщност не доказвате собствената си правота. Вместо да харчите време за безкрайни спорове, погледнете навътре в душата си и се постарайте да откриете там любов. Когато сте уверени в своя избор, вие нямате нужда да доказвате каквото и да било на останалите.
 
10. Престанете да мислите с формулата "твърде късно е". Помнете – вашите мечти са важни за вас и те са се появили съвсем не случайно. Следвайте зова на сърцето си. 

Свързани новини

50 неща, които всеки трябва да може

11.10.2017

Съществуват 5 стадия на любовта

10.10.2017

9 източници на стрес, които да откажете

09.10.2017

10 причини да излезете от офиса по обяд

06.10.2017

9 растения-убийци на грипа

04.10.2017

Коментари


flash