10 правила при лов на евтини самолетни билети

Случвало ли ви се е да установите, че съседът ви по седалка е закупил самолетния си билет много по-евтино от вас? Твърде вероятно. Това е така, защото цените на полетите се променят непрекъснато под въздействието на различни фактори. Кои са 10-те основни правила, за сдобиване с евтини самолетни билети не само в предстоящия летен сезон, припомня Обекти.
 
1.Резервирайте отрано
Всеки знае, че първо и основно правило е ранната резервация. Но не и прекалено ранната. Обикновено най-добрият период за резервация е между 6 и 8 седмици преди пътуването.
 
2. Бъдете гъвкави в датите и часовете
Ако датата на пътуването ви не е точно фиксирана, потърсете полети за няколко дни преди и след нея. Така ще получите повече оферти и възможност да изберете най-евтината. Нощните или ранните сутрешни полети са по-неудобни, но често и по-евтини.
 
3. Проучете кой е слабият за дестинацията сезон 
Съвсем естествено е цените на билетите около Олимпиада или празници като Коледа и Великден, да бъдат много по-високи, отколкото през останалото време на годината. По възможност, посетете дестинацията извън пиковите за нея периоди. 
 
4. Използвайте сайтове, комбиниращи различни авиокомпании
Директни полети от България до Лондон, например, осъществяват 5 авиокомпании. Използвайте сайтовете, комбиниращи предложенията на всички превозвачи, за да сравните лесно цените им. 
 
5. Нискотарифни авиокомпании
Проверете дали по желания маршрут оперират нискотарифни авиокомпании. В много от случаите, техните билети са по-евтини. По възможност пътувайте само с ръчен багаж, това ще намали значително цената. 
 
6. Двупосочен билет
Ако пътувате с редовна авиокомпания, резервирайте двупосочен билет. Дори и да пътувате само в едната посока, почти сигурно е, че двупосочният билет ще бъде по-евтин от еднопосочния.  
 
7. Алтернативно летище
Проверете за опции да летите от или до летище в близост. Така например, можете да летите изгодно до Лондон не само от София, но и от Пловдив, или пък да кацнете на летище Лутън, вместо на Хийтроу. За Париж изберете кацане в Бове, вместо на Шарл де Гол. Разликата в цената може да се окаже голяма.
  
8. Най-доброто време през седмицата 
Най-евтините полети обикновено са във вторник, четвъртък и събота, а най-скъпите – в петък и неделя. Най-изгодното време за резервация е в периода вторник следобяд – сряда до 2 ч. след полунощ.
 
9. Консултант
Доверете се на агент, който има опит в продажбата на самолетни билети. Той ще направи необходимите проучвания много по-компетентно и бързо и ще ви предложи опции, за които не сте се досетили. 
 
10. Следете редовно
Следете редовно сайтовете на авиокомпании и агенциите, абонирайте се за информационните им бюлетини и следвайте профилите им в социалните мрежи, за да сте винаги информирани за нови възможности, промоции и отстъпки. 

Свързани новини

Жените са по-благосклонни през лятото

11.07.2018

Знаете ли достатъчно за целувката?

06.07.2018

10 конфликтни ваканционни въпроса

03.07.2018

Как да шофираме безопасно при силен дъжд

29.06.2018

Кои са силните черти на характера ви?

28.06.2018

Коментари


flash